Välj ditt land eller region.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Varför förvärvar Changdian Technology Singapore-testanläggningen som ADI stänger?

Att binda stora kunder har alltid varit en framgångsrik verksamhetsprincip för halvledartillverkare. En stor kund kan ofta få in försäljningsvolymer på dussintals eller till och med hundratals små kunder. Detta är också en entusiasm för inhemska och utländska tillverkare att komma in på Apple, Huawei, Samsung och andra leverantörer. Anledningen till kedjan.

Detsamma gäller för förpacknings- och testanläggningen. Kundresurser är de viktigaste kärnhinder för förpacknings- och testtillverkare, eftersom det är en lång process för förpacknings- och testfabriken att utveckla kunder, men när certifieringen har passerat och massproduktionen börjar kommer kunderna att vara mycket stabila och klibbiga, och förpackningar och tester kommer sällan att ersättas i framtiden. växt.

Changdian Technology och ADI når strategiskt samarbete

Den 24 december meddelade Changdian Technology att företaget har nått ett strategiskt samarbete med Analog Devices Inc. (kallat "ADI"). Changdian Technology kommer att förvärva ADIs testanläggning i Singapore och kommer att lansera en ny anläggning i den nyförvärvade anläggningen. Många ADI-testtjänster. Det slutliga ägandet av ovanstående anläggning överförs till Changdian Technology i maj 2021.

Steve Lattari, senior vice president för global verksamhet och teknik vid ADI, sa: "Detta avtal med vår långsiktiga förpacknings- och testpartner, Changdian Technology, kommer att göra det möjligt för ADI att dra full nytta av de år av drift och testteknik som vi har samlades som kund på sin Singapore-expertis, fortsatte Lattari. "Vi ser fram emot en smidig övergång och låter oss arbeta tillsammans för att starta ett nytt partnerskap."

Zheng Li, verkställande direktör för Changdian Technology, sa: "ADI har alltid varit en långsiktig kund som Changdian Technology lägger stor vikt vid. Den här möjligheten kommer inte bara att utöka vår testplats i Singapore, utan ännu viktigare, undertecknandet av strategiskt affärsavtal med ADI kommer att skapa fler samarbetsmöjligheter för båda parter. "Zheng Li fortsatte med att säga:" Investeringen i nya projekt på Singapore-fabriken visar också att Changdian Technology som ett multinationellt chiptillverkningsföretag kommer att fortsätta att ständigt stärka sin global närvaro och erbjuda internationella och lokala kinesiska kunder tillhandahåller förstklassiga integrerade kretsprodukter och avancerade tekniska tjänster. "

Uppenbarligen från diskussionen mellan de båda parterna, efter förvärvet av ADIs testanläggning i Singapore, kommer Changdian Technology att ta fler order från ADI. Denna affärsmodell har redan bevisats inom området förpackning och testning.

Redan 2015 investerade Tongfu Microelectronics cirka 370 miljoner dollar för att förvärva AMD: s Suzhou-anläggning och Malasias Penang-anläggning, och därmed djupt bindande AMD. För närvarande har samarbetsperioden mellan Tongfu Microelectronics och AMD förlängts från de tre föregående åren till 5 år, och 7nm chipprodukter har producerats för det. Sedan dess har ungefär hälften av Tongfu Microelectronics intäkter kommit från AMD och vinsterna kommer också från AMD.

Hi-Ti Semiconductor är dessutom ett halvledarförpacknings- och testföretag som gemensamt är etablerat av Tai Chi Industry och Sydkoreas SK Hynix. Därför åtar sig Hi-Ti Semiconductor huvudsakligen efterbehandlingstjänster för Hynix DRAM-produkter. För närvarande har samarbetet mellan de båda parterna överskridit tio år och SK Hynix bidrog med mer än 20% av Taiji Industris intäkter.

För närvarande har Changdian Technology sex fabriker i Kina, Singapore och Sydkorea. Dess Singapore-fabrik grundades 1994 och är en av de tidigaste leverantörerna av tillverkningstjänster i OSAT i Singapore. Provningstjänsterna i Changdian Teknologis Singapore-fabrik inkluderar skivtestning, förpackningsproduktstestning, testning på remsnivå, skivbultar och alla testning på skivanivå.

På senare år har inhemska tillverkare inklusive Tongfu Microelectronics, Huatian Technology och Changdian Technology successivt förvärvat förpacknings- och testanläggningar i Malaysia och Singapore för att undvika tullar, förbättra den tekniska styrkan och få kundresurser. Förvärvet av ADIs testanläggning i Singapore bör också övervägas i detta avseende.

Men vad är exakt den tekniska styrkan hos ADIs testanläggning i Singapore? Vad är utgångsvärdet? Hur många beställningar detta förvärv kan ge till Changdian Technology är värt att fundera över.

ADI har redan meddelat att anläggningen ska stängas

Författaren har lärt sig från olika källor att ADIs testanläggning i Singapore förvärvades av Linear 2017 och har genomfört 90% av Linears testarbete. Linear har två testanläggningar i Singapore. Den ena grundades 1989 och den andra öppnades 2016.

Enligt ADIs finansiella rapport som avslöjades i november 2019 har ADI totalt 384 000 kvadratmeter wafer-testning och förpackning, lager och distribution, teknik, försäljning och administrativa kontor i Singapore.


Det är värt att notera att de hyresavtal som används för anläggningen kommer att löpa ut från 2021 till 2022, med möjlighet att förlänga varje hyresavtal med ytterligare 30 år.

Samtidigt påpekade ADI i den finansiella rapporten att företagets nettotillgångar för Singapores anläggning och utrustning var 88.385 miljoner dollar (cirka 618 miljoner yuan).


Enligt rapporter var ADI: s räkenskapsår 2017 intäkter 5,246 miljarder US-dollar (cirka 36,704 miljarder yuan), varav Linears intäkter var 913 miljoner US-dollar (cirka 6,39 miljarder yuan), vilket svarar för 17% av ADI: s totala intäkter. (Sedan 2018 avslöjade ADI inte intäkterna från Linear separat. Jag kan bara jämföra intäkterna från båda parter under 2017.)


Därför, om det inte är för högre, kan Changdian Technology spendera 618 miljoner yuan för att förvärva anläggningen, och hyresavtalet i grunden löper ut när ägandet överförs, och hyresavtalet måste förlängas av sig själv. Och fortsätter att genomföra testningen av Linear, även om det är ganska bra för Changdian Technology, men affärsvolymen blir inte för stor.

Dessutom beslutade ADI att stänga Singapore-testanläggningen redan i budgetåret 2018, och förberedde sig för detta, började tillhandahålla kanallager och öka företagets lager.

ADI skrev i sin finansiella rapport att företaget beslutade att fusionera några av skiv- och testverksamheterna i förvärvet under FY2018, och uttalade att som en del av förvärvet av Linear, under de närmaste ett till tre åren, planerar vi att stänga Kalifornien plats. Hillview Wafer Manufacturing Facility i Milpitas, State and Test Facility i Singapore. Vi tänker överföra produktion av Hillview wafer-tillverkning till våra andra interna anläggningar och externa gjuterier. Förutom våra outsourcade monterings- och testpartners planerar vi också att överföra de testverksamheter som för närvarande hanteras på vår fabrik i Singapore till våra anläggningar i Penang, Malaysia och Filippinerna.

ADI noterade också att företaget också förberett en särskild avgift, inklusive avgångsvederlag och frynsförmåner, baserat på företagets nuvarande förmånsplaner eller lagstadgade krav utomlands, och en engångsavslutningsförmån för cirka 1 100 anställda inom tillverkning, teknik och SMG & A.

Därför är detta förvärv gynnsamt för ADI. ADI planerade ursprungligen att stänga Singapore-fabriken direkt. Den står för närvarande inför leasingavtalets utgång och måste spendera mycket pengar för att säga upp anställda. Om det förvärvas av Changdian Technology kan ADI minska sina kostnader och få en förvärvskostnad.

Det är värt att notera att ovanstående finansiella rapport avslöjades av ADI i årsrapporten den 26 november. För en månad sedan planerade ADI också att överföra testverksamheten som hanterades av Singapore-fabriken till sina fabriker i Penang, Malaysia och Filippinerna. Changdian Technology avslöjade dock inte det specifika innehållet i det strategiska samarbetsavtalet. Därför är omfattningen av samarbetet mellan de båda parterna osäker på om testverksamheten för Linear kommer att tas över av Changdian Technology, eller om svaret på frågan om mer ADI: s verksamhet är okänt.