Välj ditt land eller region.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Western Digital sade att nästan alla joint venture-produktionslinjer har återgått till normal drift. Förlusten av strömavbrott nådde 339 miljoner dollar.

Enligt Anandtech sade Western Digital på onsdagen att det och dess partner Toshiba Memory (TMC) framgångsrikt har återställt nästan alla joint venture-produktionslinjer i Japans Yokkaichi City Park till normal drift. Skador på skivor och tillverkningsutrustning kommer att leda till att Western Digitals förluster når 339 miljoner dollar.

Den 15 juni påverkade det 13 minuters oavsiktliga strömavbrottet i Yokkaichi, Japan, den produktionsutrustning som gemensamt drivs av Western Digital och TMC. Händelsen skadade de bearbetade skivorna och företagets produktionsanläggningar. Western Digital sade i slutet av juni att olyckan skulle minska dess NAND-skivutbud under tredje kvartalet med cirka 6 EB (exabyte), vilket skulle vara cirka hälften av företagets kvartalsvisa NAND-utbud. Toshiba bekräftade också att skivan och utrustningen skadades, men utarbetade inte.

Western Digital-verkställande direktören Steve Milligan sa att hittills har nästan all kapacitet hos Yokkaichi Operations Department återupplösts. Han nämnde: ”Western Digital- och TMC-teamet har arbetat hårt för att utföra reparationsarbetet. Från och med nu har nästan all fab-utrustning återgått till normal drift. ”

Western Digital tror att alla förlorade skivor kommer att ingå i septemberkvartalet, men förlusterna kommer att bli betydande. Under det fjärde kvartalet FY 2019 (2019Q2) debiterade företaget $ 145 miljoner i påverkad utrustning och verksamhet och planerar att avskriva ytterligare $ 1,7 till $ 190 miljoner under septemberkvartalet. Därför kommer den totala påverkan på Western Digital att uppgå till 3,15 till 339 miljoner dollar.

Å andra sidan avslöjade inte TMC effekterna av olyckan, men om den förlorade samma antal skivor och var tvungen att återuppta produktionen, skulle förlusten av TMC vara jämförbar med Western Digital. Sammantaget skulle en 13-minuters blackout kosta de två företagen 6,3 till 678 miljoner dollar.