Välj ditt land eller region.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Vice verkställande direktör för marknadsföring för ARM: Nyckeln till heterogen databehandling är att möjliggöra tredje parts åtkomst till chipnivåprestanda

Stöd för heterogen datorarm introducerar två nya mainstream ML-processorer

Heterogen databehandling har gradvis blivit en huvudriktning i branschen. Intel och NVIDIA har lanserat en enhetlig arkitekturplattform för att uppnå heterogen databehandling. Nyligen, för att stödja heterogen databehandling, introducerade Arm två nya mainstream ML-processorer, Ethos-N57 och Ethos-N37 NPU, som är två processorer som följer Arm ML-processorn Ethos-N77.

I detta avseende sade Arm Marketing Vice President Ian Smythe i en intervju: "Nyckeln till att stödja heterogen datoranvändning är inte att bygga en hårdvaruplattform, utan ännu viktigare, för att möjliggöra för tredjepartsutvecklare att få åtkomst till chipnivåprestanda. För om de kan inte få prestanda på chipnivå, IP-kapacitet, sedan dessa kapaciteter, dessa prestanda är redan bortkastade. Så vi betonar samarbetet med hela ekosystemet. "

”Det är faktiskt mycket tydligt att det finns ett specifikt datorområde, och vi överväger hur vi ska möta energiförbrukningen för nästa generations datoranvändning och prestanda över CPU, GPU och NPU. Detta innebär att vi inte bara behöver I produktdesignfasen är det också nödvändigt att effektivt upprätta data eller kombinationer av olika scenberäkningar under driftsfasen för utvecklarens produktdistribution. För att göra detta behöver vi en enhetlig verktygskedja för att implementera CPU, GPU, NPU. Stöd, "sa Ian Smythe.

Dessutom påpekade Ian Smythe att Arm faktiskt har många sådana partners som har implementerat heterogent system-on-chip på sina TV- eller mobiltelefonprodukter, som att använda video, grafik, acceleratorer och CPU. Det är heterogent. Endast ARM har implementerat ett bättre, systembrett dataflöde på systemnivå ur utvecklarens perspektiv.

"För Arm fokuserar vi på total databehandling, oavsett om det är total databehandling eller heterogen databehandling eller egenutvecklad datorisering, vi fokuserar på balansen mellan kraft och prestanda," sade Ian Smythe.

Det rapporteras att designkonceptet för Ethos-N57 och Ethos-N37 innehåller några grundläggande principer, såsom: optimering för stöd för Int8- och Int16-datatyper; avancerad datahanteringsteknik för att minska datarörelsen och relaterad kraftförbrukning; Landningen av den innovativa Winograd-tekniken har förbättrat prestandan med mer än 200% jämfört med andra NPU: er.

Dessutom inkluderar Ethos-N57-funktionerna: optimerad för ML-prestanda och effekteffektivitet och prestandaområde för 2 megabit per sekund. Ethos-N37 har också: Designad för att tillhandahålla den minsta ML-inferensprocessorn (mindre än 1 kvadratmillimeter); optimerad för ett prestandaintervall på 1 megabit per sekund.