Välj ditt land eller region.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Kommer panelbranschen under epidemin att få möjligheter eller kommer den att falla till en kall vinter?

År 2019 befinner sig hela panelbranschen i en situation med ”betydande nedgångar i transporter och” oändliga offertar ”, men det som är oväntat är att en katastrof i år faktiskt fick denna situation att plötsligt förändras. Med Wuhans nya krona Utbrottet av lunginflammation har drabbat Kina och till och med utländska industrier i följd, och panelindustrin kan inte hållas avskild.

Vad är det som händer med dessa paneltillverkare?

BOE: Normal produktion vid produktionslinjer över hela landet, och nu har den inte så mycket inverkan

Det är underförstått att BOE Wuhans 10,5 produktionslinje är företagets nya produktionslinje. Även om de övergripande framstegen har försenats har det inte så mycket inverkan på den totala driftssituationen. Samtidigt är produktion och drift av företagets andra lokala fabriker normal.

BOE: s personal påpekade: "Wuhan Line är en ny produktionslinje. Det finns inte mycket produktion nu och det är fortfarande på väg att öka produktionskapaciteten. Om det fortsätter en epidemisk kontroll i framtiden kan framstegen med klättring vara något långsammare. Sade att det inte var mycket påverkan. "


Dessutom sa den berörda ansvariga för Chongqing BOE att BOE också arbetar övertid under vårfestivalen och har fortsatt produktions- och driftsaktiviteter.

Samtidigt uttalade BOE nyligen att företaget, som ett stort industriellt projekt i olika städer, har upprätthållit full och nära kommunikation med lokala myndigheter. Den lokala regeringen har gett stort stöd till företaget i olika aspekter som transporter, och den nuvarande epidemiska situationen för varje produktionslinje är begränsad.

När det gäller frågan om råvarulager sade BOE att företaget och leverantörer av uppströms har vissa reserver för att tillgodose behoven i den nuvarande produktionen. Dessutom har företaget etablerat ett diversifierat leverantörssystem under många år, och de lokala epidemiernas påverkan på försörjningskedjan har varit begränsad.

Visionox: Epidemin kommer inte att ha någon större inverkan på företagets produktion och drift

I tillkännagivandet som släpptes den 4 februari uppgav Visionox att företagets bransch är displaypanelindustrin, produktionsprocessen är unik och produktionslinjen måste fungera kontinuerligt under hela året. Under vårfesten fortsatte företagets produktionslinje på ett ordnat sätt i enlighet med produktionsplanen och anmälde de berörda myndigheterna om produktionsframsteg och åtgärder för kontroll av epidemin i tid. För närvarande kan råvarulageret i företagets produktionslinjer tillgodose dagens produktionsbehov.


Samtidigt, som svar på den tillfälliga bristen på råvaror som kan uppstå i framtiden som påverkas av epidemin, säkerställer företaget också tillgången på råvaror och produktionslinjeaktiviteter genom att aktivt samordna leverantörer och logistikkanaler och anpassa produktionsstrategier . Epidemin orsakar inte företagets produktion och drift Stort inflytande.

Shentianma: Materialinventering kan tillgodose aktuella produktionsbehov och efterföljande påverkan kan inte fastställas för tillfället

Shenzhen Tianma meddelade den 4: e att enligt branschens egenskaper och efterfrågan på marknaden upprätthöll företagets produktionslinje kontinuerlig produktion och drift under vårfestivalen.

Å andra sidan påpekade företaget att produktionsbasen för Wuhan Tianma Microelectronics Co., Ltd., ett dotterbolag till Wuhan Tianma Microelectronics Co., Ltd., står för cirka 20% av den totala produktionskapaciteten. På kort sikt möter logistik, anställdas återkomst och leverans av vissa råvaror vissa tryck.

Samtidigt, som svar på frågan om materiell inventering, sa Chi Yunfeng, ansvarig för Shenzhen Tianma Operation Center, att från den nuvarande situationen kan företagets materiella inventering tillgodose de nuvarande och vissa produktionsbehov. Företaget har också aktivt samordnat logistikkanaler med leverantörer Förhandla, ansökt om stöd från relevanta myndigheter etc. och strävar efter att säkerställa att uppföljande råvaror kommer in på marknaden på begäran. Företaget ägnar stor uppmärksamhet åt förändringarna i epidemisituationen och upprätthåller smidig kommunikation med partners i uppströmsförsörjningskedjan och justerar och reagerar i tid till leveranskedjan.

Chi Yunfeng betonade att epidemin var rikstäckande och industrikedjorna uppströms och nedströms påverkades i viss utsträckning. Företagets produktionslinjer fortsatte att producera och driva under vårfestivalen. Genom tilldelning av produktionskapacitet för olika grundläggande fastighetslinjer kan tillgången på modultransporter kapacitet tillgodose kundens befintliga behov.

Det är värt att nämna att, som den största leverantören av displayskärmar för olika medicinska produkter, sedan epidemiens utbrott, har relevanta kunder hos Shenzhen Tianma ökat efterfrågan och har akuta behov för vissa produkter. I detta avseende sade Shenzhen Tianma att kundbeställningar är tillräckliga från nuvarande orderaccept, och inga justeringar för att skära order eller reduktioner har mottagits. För närvarande är epideminsituationen fortfarande i utveckling och förändring. Den påföljande påverkan på branschen kan inte fastställas för tillfället. De faktorer som avgör om uppströms- eller nedströmsförändringarna är större och specifika bedömningar måste göras baserat på de faktiska förändringarna som följer.

TCL Huaxing: Påverkas av epidemin kan vissa produktionsmaterial ha förseningar på kort sikt

Den 2: e meddelade TCL Group ett tillkännagivande om företagets svar på det nya koronavirusutbrottet 2019.

I tillkännagivandet uppgav TCL att Huaxings t3- och t4-fabriker som producerar små och medelstora produkter finns i Wuhan. Under vårfestivalen planerades produktion och drift, och de nuvarande fraktkanalerna för färdiga produkter är normala.

För närvarande kan företagets materiella inventering tillgodose de nuvarande produktionsbehoven, men på grund av den epidemiska situationen kan utbudet av vissa produktionsmaterial ha en kortvarig fördröjning på grund av faktorer som försenad återupptagande av arbetet från leverantörer och dålig logistik. Företaget har aktivt samordnat logistikkanaler och förhandlat garantier med strategiska leverantörer. Sätt att förflytta material till marknaden efter behov. Företaget kommer att anpassa sina produktions- och driftsstrategier i tid enligt epidemisituationen och marknadsförändringar.

Skarp: Effekten expanderar, kommer att överväga att flytta produktionen ur Kina

Sharp, en av iPhone-skärmleverantörerna, sa nyligen att den skulle överväga att flytta produktion från Kina om påverkan expanderar.

Sharps vice ordförande, Masaki Nomura, sade vid den finansiella rapporten den 4: e att om effekterna av lunginflammationsepidemin i Wuhan förlängs kommer den att överväga att flytta produktionen från Kina till andra regioner.

Tidigare marknadsnyheter påpekade att Sharp planerar att bygga den största LCD-panelfabriken i Guangdong. Den totala investeringen förväntas uppgå till 1 biljon yen. Projektet förväntas starta byggandet 2020. Nu verkar det som att det är fullt av okända.

Innolux: Fastlandsanläggningen har inte startat, kan inte göra prognoser

Det är underförstått att Innolux Taiwan-panelfabrik i Kina har inrättat fabriker i Nanjing och Ningbo, men ännu inte startat.

Innolux Nanjing är en bakre modulfabrik för små och medelstora paneler, medan Ningbo är en modelfabrik för IT- och bilpanelprodukter. Med intensifieringen av den nya kronvirusepidemin har både Nanjing och Ningbo implementerat samhällsbaserad stängd hantering. Innolux påpekade att eftersom dessa två fabriker samarbetar med fastlandets Spring Festival-återupptagningspolitik, har de ännu inte börjat bygga, så det är omöjligt att göra förutsägelser om påverkan. .

AUO: Om epideminsituationen inte kontrolleras på kort sikt kommer den att ha större inverkan på efterföljande resultat

Nyligen sa AUO, en annan paneltillverkare i Taiwan, att även om AUO-fabriken i Kina inte har stängts av under vårfestivalen och det fortfarande finns lager för att möta marknadens behov, står den fortfarande inför leverantörer, kunder som inte har återupptagit arbetet, och lokala myndigheter över hela landet. Tre stora utmaningar inklusive strikt kontroll.

AUOs ordförande och VD Peng Shuanglang påpekade vid den sjätte franska presskonferensen att AUO har produktionsbas i Suzhou, Kunshan och Xiamen. Det upprätthåller produktionen under vårfestivalen och det finns ingen avstängning, så det finns inga problem med att återuppta arbetet. Förseningarna i återupptagandet av arbetet från leverantörer och kunder, i kombination med transportens effekter, kommer dock att påverka råvaror, färdiga produkter, produktion och leverans och försäljning. Om epideminsituationen inte kontrolleras på kort sikt kommer materialen och transportförhållandena att vara oregelbundna och dockas. Nedgången har stor inverkan.

Det kan sägas att den plötsliga epidemisituationen fortsatte att spridas och fabrikerna och produktionslinjerna i de drabbade områdena påverkades mer eller mindre. På kort sikt kommer det att hjälpa paneltillverkare att förhindra och underlätta situationen för överutbud på marknaden. Samtidigt är det också ett bra fenomen för panelförsäljare att sluta sjunka och återhämta panelpriserna. om epidemin emellertid inte effektivt kontrolleras på kort sikt förväntas produktionsverksamheten påverkas under lång tid, och leveranskedjan kan till och med drabbas av brister, vilket oundvikligen kommer att påskyndas. Branschen blandas och panelbranschen kommer troligen att gå in i nästa "kalla vinter". På grund av detta måste vi aktivt svara på förebyggandet och kontrollen av epidemin och minimera skadan innan vi kan lösa det omedelbara behovet.