Välj ditt land eller region.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Samsung krossar 3,38 miljarder dollar! Fångar upp med TSMC för att beställa ASML för att köpa 20 EUV

Enligt en anonym branschkälla som citeras av den koreanska media Herald Business Newspaper, har Samsung Electronics tecknat ett kontrakt med halvledarutrustningstillverkaren ASML den 15 januari för att köpa cirka 20 extremt ultraviolett (EUV) litografiutrustning för US $ 3,38 miljarder. Denna information uppdaterade prognosen för Samsungs köp av 15 enheter i oktober förra året, högre än den ursprungliga planen.

Källor sa att denna EUV-utrustning kommer att levereras till Samsung inom två år för gjuteriföretaget och produktion av nästa generations DRAM. Det rapporteras att Samsung Electronics först kommer att använda EUV-utrustning för att producera DRAM i slutet av detta år.

2012 förvärvade Samsung Electronics en andel på 3% i ASML och bidrog till utvecklingen av litografimaskiner. För att överträffa gjuteriets ledare TSMC, baserat på en så djärv investering, är det viktigt att locka kunder genom att tillhandahålla teknisk konkurrenskraft. Samsung Electronics kunder inkluderar Qualcomm, Nvidia, IBM och Sony, men TSMC har alla tagit order på Apples iPhone-chips, och Huawei Hisilicon är också en mycket gammal kund.

Tidigare planerade Samsung Electronics att investera 133 biljoner vann för att uppgradera halvledarverksamheten år 2030. Enligt planen vann 73 biljoner av de 133 biljoner vann investeringarna är teknikforskning och utvecklingskostnader, och 60 biljoner vann är byggandet av fab-infrastrukturen , som förväntas skapa 15 000 jobb. Samsungs mål är att nå 2030, inte bara att hålla ledningen i minneschips, utan också att bli ledande inom logikchips.