Välj ditt land eller region.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

SEMI: Globala halvledarutrustningstransporter i år förväntas nå 65 miljarder US-dollar, vilket kan nå en ny höjd nästa år

Enligt Economic Daily sa Zeng Ruiyu, forskningschef för SEMI-industrin, i en rapport vid en presskonferens före SEMI att tillväxten av halvledarindustrin kan förväntas, men de osäkra faktorerna kan fortsätta fram till 2021.

Transporterna av logik och gjuteri i avancerad process drabbas fortfarande av en stark trend under 2020. SEMI har reviderat sin globala prognos för leverans av halvledarutrustning 2020 till 65 miljarder US-dollar. Ser fram emot 2021, med återhämtningen av lagringsutgifterna och stödet från den kinesiska marknaden, förväntas det medföra ytterligare tillväxt och nå en ny höjd på 70 miljarder dollar.

Innan detta meddelade SEMI att det belopp som levererades av nordamerikanska tillverkare av halvledartillverkare i augusti var så högt som 2,653 miljarder dollar, en månadsökning på 3% och en årlig ökning på 32,5%. Uppgifterna sätter inte bara en ny höjdpunkt i år utan också en ny höjdpunkt sedan maj 2018. SEMI tror att i takt med att epidemin fortsätter har efterfrågan på marker ökat kraftigt, inklusive kommunikation och IT-infrastruktur, personlig molnbaserad dator, spel och medicinsk elektronik utrustning och andra områden har främjat ökningen av de globala utgifterna för fabriksutrustning. Det beräknas att ökningen kommer att nå 8% i år. Uppskattningen reviderades upp för tredje gången i år.