Välj ditt land eller region.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Nokia tillkännager samarbete med Intel och Marvell om 5G-chips

Nokia arbetar med flera partners för att stödja sin ReefShark-serie chipset, som används i många basstationer.

Den 5 mars, lokal tid, tillkännagav Nokia att det har samarbetat med Intel för att göra framsteg i sin 5G trådlösa teknik. De två företagen har samarbetat nära om den nya Intel Atom P5900-processorn, som kombinerar dator-, anslutnings- och accelerationstekniker. Den gemensamt utvecklade kundanpassade chiplösningen ingår i Nokias trådlösa AirScale-produkter, som säljs över hela världen som en del av ReefShark-chipset. Genom att använda ReefShark-chipset i sin AirScale-portfölj har Nokia förbättrat prestandan dramatiskt och minskat kraftförbrukningen. Dessutom kommer Nokia att fortsätta använda de senaste Intel Xeon-processorerna i sina AirFrame-datacenterlösningar.

Den 4 mars tillkännagav Nokia och Marvell att båda parter samarbetar för att utveckla ledande 5G multi-RAT (radioåtkomstteknologi) -chips, inklusive multi-generationens anpassade chips och basprocessorer, för att ytterligare utvidga Nokia ReefShark-chipset som en 5G-lösning. motivering.

Det rapporteras att de två parterna utvecklar en ny generation av anpassade SoC: er och infrastrukturprocessorer som kombinerar Nokias differentierade trådlösa teknik med Marvells branschledande multi-core Arm-processorplattform. Marvells multi-core Arm-processorteknologi är baserad på de första fem generationerna och kombinerar programmerbarhet och prestanda. Detta är en stor fördel med Nokias ReefShark-chipset.