Välj ditt land eller region.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

MediaTek 2020: 5G-chips strävar efter 40% marknadsandel, intäkter från tre stora nya områden

Den 7 februari släppte MediaTek sin finansiella rapport för fjärde kvartalet 2019. Enligt den finansiella rapporten uppgick MediaTeks nettovinst för fjärde kvartalet till 6.383 miljarder USD, en minskning med 7,5% jämfört med föregående kvartal och en ökning med 56,5% jämfört med samma period 2018. Ser man på konsolideringen under de första tre kvartal, för helåret 2019, var MediaTeks netto rörelseresultat NT $ 246,222 miljarder, en ökning med 3,4% från året innan; den årliga nettovinsten uppgick till 23,24 miljarder USD, en ökning med 11,7% jämfört med förra året.

Den gamla bankens marknadsandel stiger, ny teknik får framgång

MediaTeks mobila datorplattformverksamhet under fjärde kvartalet förra året svarade för cirka 37% till 42% av intäkterna för ett kvartal. 5G-chips har levererats i små kvantiteter sedan december förra året och förväntas gradvis öka volymen i år. MediaTek påpekade att fjolårets 4G-mobiltelefonchips framgångsrikt utökade marknadsandelen och relaterade vinster förbättrades också. Tillväxtprodukter inkluderar huvudsakligen Internet of Things, power management, specialanpassade chips etc. Under fjärde kvartalet förra året svarade intäkterna för 30% till 35%. På grund av säsongsmässiga minskningar av produkter som smarta hem, stod intäkterna under det fjärde kvartalet för cirka 26% till 31%.

MediaTeks VD Cai Lixing sa att förra årets marknadsandel inom smartphones, AIoT, kundanpassade chips och andra konsumentelektronikprodukter har ökat och nya investeringsteknologier som AI, 5G, WiFi 6, kundanpassade chips och bilar elektronik etc. har också gjort goda framsteg.

2020 är fortfarande året för tillväxt, de tre nya områdena i intäktsmoment

Även om MediaTeks fjärde kvartal 2019 ökade markant jämfört med samma period 2018, minskade det fortfarande med 7% till 15% från föregående kvartal. Cai Lixing sa att han fortfarande hoppas att detta år kommer att bli ett år med tillväxt. Målet är att fånga 40% av marknadsandelen på marknaden för 5G-chip. För närvarande pågår alla 5G-projekt, och MediaTek har distribuerat interna resurser för att fullt ut stödja kunderna.

Med tanke på det första kvartalet 2020 sade Cai Lixing att den nya koronavirusepidemin fortfarande pågår. Baserat på den information som är känd i detta skede tror vi att trots osäkerheten i den kortsiktiga efterfrågan kan MediaTeks balanserade och diversifierade produkt- och affärslayout Både intäkter och bruttomarginal under första kvartalet fortfarande växa jämnt från samma period förra året. Baserat på den nuvarande situationen anser vi också att den potentiella påverkan på verksamheten under året bör ligga inom det kontrollerbara området.

Han påpekade att med balanserad produkt- och affärslayout och intäktsmoment från de tre nya områdena 5G, kundanpassade chips och fordonselektronik förväntas 2020 fortfarande bli ett år med tillväxt för MediaTek. Han anser att utifrån den nuvarande situationen anser jag att den potentiella påverkan av epidemin på MediaTeks verksamhet under året borde vara inom kontrollerbara gränser. Han tror också att MediaTeks intäkter från tre nya områden i år kommer att överstiga 15%, högre än förra årets uppskattning på 10%. Förutom 5G-produkter fortsatte MediaTek att vinna 4G-chips förra året. I år hoppas det att relaterade chiptransporter fortsätter att öka och fortsätta att öka marknadsandelen.

För närvarande har inhemska förstklassiga terminaltillverkare "Hua Mi OV" alla köpt 5G mobiltelefonchips från MediaTek. Bland dem lanserade OPPO Reno3 först MediaTek Tianye 1000L 5G-chips, som stöder dual-mode 5G, med en 7nm-process, en nedlänkshastighet på 4,7 Gbps och en upplänk på 2,5 Gbps, detta chip kan betraktas som en nedskalad version av Teana 1000, och dess positionering finns också i high-end chip.

Det rapporteras att MediaTeks 5G SoC har provtagits under tredje kvartalet förra året. Under det första kvartalet i år kommer det att marknadsföras med många kunders flaggskeppsmobiltelefoner. Dessutom kommer effekterna av kinesisk-amerikansk handelsfriktion, fastlands aktiva avskönhet och andra faktorer att driva, MediaTek kommer att vara på fastlandet under första halvåret 2020 5G: s marknadsandel förväntas överstiga 30%.

Bekämpa den nya kronvirusslaget och förvandla höga konkurrensindikatorer till medel- och långsiktig tillväxt

MediaTek sa att även om den nya coronavirusepidemin har lagt till osäkerhet i den globala ekonomin i år och minskat synligheten på kort sikt, tror vi att resultatet under 2019 är en ganska tydlig indikator på hög konkurrenskraft och kan översätta till medel- och långsiktig tillväxt .

MediaTek vidtog också nödåtgärder inom och utanför företaget som svar på det nya kronviruset:

Inre

Jag uppmanar varje kollega att stärka medvetenheten om säkerhetsåtgärder, aktivt svara på myndigheternas uppmaningar till förebyggande och förebyggande åtgärder mot epidemier och kräver strikt cheferna för alla avdelningar att sätta igång epidemisk förebyggande arbete och tillhandahålla och upprätthålla ett hälsosamt och säkert arbete miljö.

För att säkerställa hälsan och säkerheten för alla kollegor köpte företaget snabbt tillräckligt med alla typer av antipidemiskt material under vårfestivalen och slutförde desinficering och ventilation av kontorsmiljön.

Beroende på personalens respektive behov av förebyggande av epidemier kan de arbeta flexibelt, som att resa i fel topp, arbeta hemifrån osv. Om kollegor har något behov av hjälp kan de kontakta handledaren och HR när som helst.

För kollegor som måste vara på jobbet tillhandahåller företaget allomfattande anti-epidemiska åtgärder, inklusive mätning av kroppstemperatur, utfärdande av masker, ventilation, högfrekvent desinfektion på offentliga platser, matsalar och säkerhetsåtgärder för restauranger och så vidare. Mina kollegors åsikter och förslag.

Till utsidan

Den 29 januari donerade MediaTek medicinska förnödenheter till 10 miljoner yuan till Wuhan East Lake High-Tech Zone Government för att hjälpa till med faktiska åtgärder för att möta epidemin med Wuhan.

För att skydda kundernas säkerhet mot förebyggande av epidemier avbryts ansikte-till-ansikte tillfälligt, men nära kommunikation och service upprätthålls fortfarande.