Välj ditt land eller region.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Intel: nedgången i processorandelarna beror främst på otillräcklig produktionskapacitet, 5nm kommer att återfå ledarskapet

Enligt Xfastest deltog Intels finanschef George Davis nyligen på Morgan Stanley TMT-toppmötet och talade om många frågor.

Som vi alla vet uppnådde AMD Ryzen-processor äntligen fångst och överträffade förra årets 7nm Zen 2-arkitektur. Det har fördelar både i process och prestanda och har uppnått en hög marknadsandel. I detta avseende sade George Davis att det främsta skälet till nedgången i Intels processors marknadsandel är otillräcklig kapacitet. Eftersom Intels strategi för att hantera otillräcklig kapacitet är att prioritera avancerade Core- och Xeon-produkter, vilket leder till allvarliga brister på inträdesprodukter som Pentium och Celeron.

George Davis sa att Intel kommer att lösa problemet med otillräcklig kapacitet i år och återta den förlorade inträdesmarknaden. Enligt Intel har dess produktionskapacitet ökat med 25%, särskilt den kortaste processen på 14 nm.

När det gäller den nuvarande marknaden uttalade George Davis att Intel inte är rädd för konkurrenstryck. Å ena sidan, eftersom Intel har bildat en stor användargrupp under många år, är dess stabilitet svår att skaka. För det andra, även om processorprestandan inte är lika bra som för en vänsprodukt, måste fördelarna med hela plattformen beaktas, som att stödja ett specifikt slumpmässigt åtkomstminne eller en speciell optimerad instruktionsuppsättning.

Dessutom talade George Davis om framtida processutveckling och 10nm produktionskapacitet accelererar nu. Därefter kommer Intel att starta en 7nm-process 2021 och sedan snabbt byta till 5nm och återfå ledarskap.

George Davis uttalade också ärligt talat situationen för 10nm-processen, det vill säga 10nm kommer inte att vara så hög som 14nm och 22nm. Dessa ord har två betydelser. Den ena är att 10nm-produkter är begränsade parallellt med 14nm, och den andra är att 10nm bara kommer att förbättra 1-2 generationer (10nm +, 10nm ++) för att snabbt kunna lansera 7nm.

Samtidigt varnade George Davis omvärlden att 10 nm massproduktion, 7 nm acceleration och 5 nm investeringar alla behöver pengar. Med tanke på att denna del av teknikkorsningen huvudsakligen är koncentrerad 2020-2021 kommer det definitivt att påverka Intels bruttovinstmarginal.