Välj ditt land eller region.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Hjälp Korea att minska sitt beroende av Japan! DuPont investerar 28 miljoner dollar för att starta fotoresistfabrik i Sydkorea

Enligt rapporter om busstider har DuPont beslutat att investera 28 miljoner US-dollar i Sydkorea för att producera fotoresist och annat material senast 2021, ett drag som kommer att bidra till att minska Sydkoreas överskott av Japan på viktiga material som krävs för chipproduktion. bero.

Tidigare tillkännagav den japanska regeringen i juli 2019 begränsningar för export av tre halvledarkärnmaterial som använts vid tillverkning av elektronisk utrustning till Sydkorea, vilket fick sydkoreanska teknikföretag att tävla om att utöka sina leveranskedjor.

Förra månaden började förbindelserna mellan de japanska och sydkoreanska regeringarna att underlätta, med den förra tillkännagav att de delvis hade upphävt restriktionerna för den sydkoreanska fotoresistexporten. Japanska företag har fått licens att tillhandahålla tre års fotoresist till företag som LG, Samsung och SK Hynix utan att behöva få godkännande för varje sändning. Men inte alla begränsningar har eliminerats, och exporten av fluorerad polyimid och vätefluorid med hög renhet från Japan till Sydkorea är fortfarande begränsad.

"Trots Japans senaste avslappnande av exportkontroller för fotoresist, är detta bara delvis framsteg och är inte en grundläggande lösning," sa den sydkoreanska industriministeren Seung Yun-mo i ett uttalande.

Sydkoreas Yonhap News Agency påpekade att fotoresist är ett av Japans tre stora halvledarmaterial som begränsar exporten till Sydkorea. DuPonts beslut kommer att hjälpa Sydkorea att diversifiera sitt utbud och minska beroendet av Japan.

I rapporten påpekades att investeringsplatsen ligger 92 kilometer söder om Seoul och att den har en Dupont-fabrik i Cheonan City, Chungcheongnam-do. Investeringsperioden är från 2020 till 2021.