Välj ditt land eller region.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Utländska medier avslöjade att Huawei har startat 6G-forskning och utveckling. Samsung LG har angett denna sekvens.

Enligt kanadensiska medierapporter har Huawei börjat utveckla 6G-teknik i FoU-laboratoriet i Ottawa, Kanada. Detta är en ny generation teknik efter 5G-nätverksteknologi, men det finns ingen enhetlig 6G-standard för närvarande, och forskningen av 6G från stora företag är fortfarande i sin linda.

I Kanada har Huawei inrättat ett avancerat FoU-center för teknik i Ottawa. Det är ett av Huaweis fyra kärn- och utvecklingscentra. På mer än ett decennium har Huawei gemensamt utvecklat ny teknik med 13 universitet och forskningsinstitutioner i Kanada. Huawei har investerat minst 50 miljoner. Yuan finansierade universitetsforskning.

Tidigare sa Huawei-grundaren Ren Zhengfei att Huaweis investering i Kanada är minst några miljarder dollar.

Det finns inga definitiva nyheter för 6G-forskningen, eftersom Huawei uttalade också att det inte kommer att finnas någon riktig 6G-teknik listad före 2030, och industrin är fortfarande i förforskningen.

Inte bara Huawei, utan andra tillverkare har också startat 6G-forskning och utveckling. I juni har Samsung Electronics omorganiserat sig i FoU-centret och bildat ett team som specialiserat sig på 6G-kommunikationsteknikforskning och -utveckling. LG Electronics har etablerat ett 6G forskningslaboratorium för att säkerställa kärntekniken för 6G mobil kommunikation genom att samarbeta med det berömda Korea National Institute of Science and Technology (KAIST).

Eftersom 6G är 100 gånger snabbare än 4G LTE och 5 gånger snabbare än 5G, säger forskare att det kommer att öppna en ny era. Kina har meddelat en färdplan för att uppnå 6G-kommersialisering 2030.