Välj ditt land eller region.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Apple A14 kommer att starta massproduktion under Q2, under påsen TSMC 5nm två tredjedelar produktionskapacitet

Apple kommer att lansera fyra smartphones i iPhone 12-serien under andra halvåret 2020. Förutom A14 Bionic-processor med kraftfullare datorprestanda kommer den också att vara utrustad med ett Qualcomm Snapdragon X55-modem och stöder endast Sub-6GHz beroende på 5G-nätverket för varje land, eller synkront stöd för Sub-6GHz och mmWave (millimetervåg). Leverantörskedjeindustrin påpekade att Apple A14 använder en 5-nanometerprocess och Qualcomm X55 använder en 7-nanometerprocess. Wafer gjuterier beställs av TSMC. Bland dem kommer Apple A14 att påbörja massproduktion i slutet av andra kvartalet och täcka en tredjedel av TSMC. 5nm produktionskapacitet.

TSMC: s investeringar 2019 och 2020 kommer att öka till 14-15 miljarder US-dollar, som används för att öka produktionskapaciteten på 7 nanometer och påskynda produktionskapaciteten på 5 nanometer. Apples iPhone 11-serie som lanserades 2019 hade bättre än väntat försäljning. Dessutom kommer under första halvåret 2020 att lanseras en lågkostnad iPhone SE 2 med samma A13-processor. Apples efterfrågan på TSMC: s 7nm skivgjuteri är fortfarande hög.

Eftersom länderna kommer att öppna 5G-telenät 2020, kommer Apples iPhone 12 som lanserades 2020 att stödja 5G. Nyheter från leveranskedjan visar att Apple förväntas lansera fyra iPhone 12: er, inklusive iPhone 12 med 5,4-tums och 6,1-tums OLED-paneler, iPhone 12 Pro med 6,1-tums OLED-panel, och iPhone Pro Max med 6,7-tums OLED-panel. Bland dem kommer iPhone 12 Pro / Pro Max att vara utrustad med 3 linser och stöd-tid-of-flight (ToF).

Alla Apple iPhone 12-serier är utrustade med A14-applikationsprocessorer och kommer att massproduceras med TSMC: s 5nm-process. TSMC 5nm har gått in i testproduktionsstadiet och kommer att gå in i massproduktion under första halvåret 2020. Apple och Huawei Hisilicon är de två första stora kunderna. Apple är optimistisk för att iPhone 12 som stöder 5G kommer att driva en stark efterfrågan på iPhone 7/8 och andra gamla maskinanvändare. Marknaden är optimistisk för att leveranser kommer att se mer än 100 miljoner enheter. Utruststillverkare uppskattar att Apple redan har kontrakterat två tredjedelar av TSMC. 5nm produktionskapacitet kommer massproduktionen att börja i slutet av andra kvartalet 2020.

Apple nådde en uppgörelse med Qualcomm och köpte Intel smartphone 5G-chipverksamhet, men iPhone 12-serien kommer att vara fullt utrustad med Qualcomm 5G-modem X55. Qualcomm X55 är för närvarande det enda 5G-modemchipet som stöder Sub-6GHz och mmWave samtidigt. Apple stöder endast Sub-6GHz enda band eller dubbelt band samtidigt genom fast programjustering. Eftersom Qualcomm X55 använder TSMC: s 7nm-massproduktion, drivet av Apples starka efterfrågan, har Qualcomm aggressivt bokat 7nm produktionskapacitet 2020, vilket är en av de viktigaste orsakerna till TSMC: s kapacitetsutnyttjande av 7nm för att förbli fulladdad under första halvåret.

TSMC: s konsoliderade intäkter i november ökade med 1,7% från månad till månad till 10 888,84 miljarder RMB, vilket var en rekordmånadlig intäkt, vilket var en ökning på årsbasis på 9,7%, och de konsoliderade intäkterna för de senaste 11 månaderna nådde 966,6672 miljarder yuan, en ökning från år till år med 2,7%. Den juridiska personen uppskattar att TSMC: s intäkter från fjärde kvartalet och helåret når rekordhöga nivåer. Under det första kvartalet 2020 kommer intäkterna bara att minska något med 5% på grund av minskad arbetsdag. Efter det andra kvartalet kommer det att träffa kvartalet högt. Under första halvåret, 2020, kommer intäkter och vinst att fortsätta att nå rekordhöga nivåer.