Välj ditt land eller region.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

7 nanometerorder bröt ut, TSMC: s intäkter i augusti överskred 100 miljarder

TSMC gynnades av Apples nya iPhone och Huawies nya icke-Ping-indikatorfabrik, och världens aktiva distribution av femte generationens mobilkommunikation (5G) infrastruktur, 7nm beställningar bröt ut, de relevanta fördelarna kommer att dyka upp i augusti. Branschen är optimistisk, TSMC: s augusti konsoliderade intäkter förväntas återgå till NT $ 100 miljoner (samma nedan), klättra till en höga av nästan 10 månader, den månatliga tillväxttakten är över 10%, och september och fjärde kvartalet är värt. se fram emot.

TSMC har aldrig kommenterat en enda kundorder och branschens uppskattade ekonomiska siffror och betonade att konsoliderade intäkter från augusti kommer att släppas på Ming (10). Liu Deyin, ordförande för TSMC, har emellertid offentliggjort att ordernas synlighet under andra halvåret var som förväntat. Det främsta skälet är att 7-nanometer-processtekniken leder branschen och den nuvarande kapaciteten är full och stöder tillväxtmomentet under andra halvåret. Branschen anser att TSMC: s grunder är starka och det förväntas bli marknadschef.

TSMC: s konsoliderade intäkter i juli har ännu inte återspeglat högsäsongeffekten, en liten nedgång med 1,3% från juni; föregående juli konsoliderade intäkterna på 544.461 miljarder yuan, en nedgång på cirka 2% jämfört med samma period förra året, men den årliga nedgången har i stort sett konvergerat från föregående månader. Den tvåsiffriga procentsatsen reduceras till cirka 2%. När efterföljande beställningar skickas är branschen optimistisk för att den årliga omsättningstillväxten förväntas bli positiv.

Enligt branschanalys dras 7-nanometer-beställningar som Apples nästa generations processor, HiSilicon mobiltelefon och 5G basstationschips, liksom ultramikrografikprocessorer, e-sportprocessorer och serverchips under andra halvåret årets. Processens ledtid beräknas vara cirka 50 dagar. Från augusti och framåt förväntas verksamheten visa stark tillväxtmoment.

TSMC uppskattar att kvartalets konsoliderade intäkter kommer att uppgå till 9,1 miljarder till 9,2 miljarder dollar, en ökning med cirka 18% under kvartalet, baserat på växelkursen från NT $ 31 till US $ 1, motsvarande NT 282,1 miljarder till 285,2 miljarder bruttomarginal , Vinstfrekvensen kommer också att vara bättre än andra kvartalet, vilket beräknar att de sammanlagda intäkterna i augusti och september kommer att öka avsevärt.

TSMC sade att trots den höga osäkerheten i ekonomin och handelskriget mellan USA och Kina är den globala 5G-konstruktionstakten snabbare och tidigare än väntat, och denna säsongs inträde i säsongen för smarta telefoner, vilket driver företagets kapacitetsutnyttjande av 7 nanometer. Kursen är full och kundens efterfrågan på 5nm-processen överstiger också förväntningarna. Det beslutas att uppgradera investeringarna till mer än 11 ​​miljarder dollar i år, men de faktiska utgifterna kommer att meddelas i mitten av oktober.

TSMC betonade att företaget har en teknologisk ledande fördel och kommer att titta på nästa års verksamhet. Som svar på efterfrågan på 5G nästa år kommer företaget att fortsätta rekrytera talanger och utöka fabriker i stor skala, och investeringarna kommer att fortsätta öka.