Välj ditt land eller region.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

WT Microelectronics ordförande talar om WPG Holdings: positionering av konkurrenter

Efter att WPG Holdings tillkännagav sin andel i WT Microelectronics är det underförstått att de båda parterna inte har samverkat hittills. WT Microelectronics ordförande Zheng Wenzong uttalade igår (27) att WPG Holdings är en konkurrent i drift. När det gäller utbytet av aktier med Xiangshuo betonade han att WT Microelectronics har långsiktiga investeringar i IC-designföretag och har framgångsrika fall. Denna strategi har också utvärderats omfattande. Bara för att tidpunkten för inträffandet var nära utbytte alla 171 miljoner aktier i WT Microelectronics för ett aktieutbyte med Xiangshuo, vilket var i konflikt med den ursprungligen planerade privata placering eller den nuvarande ökningen av 170 miljoner aktier, men det här är två olika saker.

Zheng Wenzong sade att börshandlingen är en utveckling på medellång till lång sikt. Båda sidor har noggrant utvärderat det. Till och med Asusco, moderföretaget till Xiangshuo, är optimistiskt. Andelen konverteringsgraden har diskuterats i detalj.

WT Microelectronics aktieägarmöte var inte öppet igår. Det är underförstått att oavsett om aktieägarnas frågor är relaterade till förslaget, svarade Zheng Wenzong en efter en. Han betonade att WT Microelectronics lägger stor vikt vid kommunikationen med aktieägarna och kommer inte att ställa falska svar, "Jag kan berätta vad som kan besvaras." Mängden framtida insamlingsfall kommer också att ta hänsyn till aktieägarnas vinster och företagets finansieringsbehov.

Zheng Wenzong tror att WPG Holdings har förvärvat kapitalet i WT Microelectronics, så det finns inget behov av att prata om det, men WT Microelectronics kommer inte att sluta utvecklas på grund av denna fråga. Han erkände att han i den första minuten av att höra nyheterna tänkte: "Är det möjligt att slå samman?" Men han tänkte och frågade uppströms- och nedströmstillverkarna, och svaret var nej, så han gjorde också olika externa förklaringar.

Zheng Wenzong sa att om det inte finns någon ny kronpneumoniepidemi i år, bör halvledarindustrin uppenbarligen växa, men nu störs den och den ekonomiska effekten som den orsakar är fortfarande oklar. Han är inte orolig för produktionssidan, men är orolig för att efterfrågan på marknaden kommer att påverkas.