Välj ditt land eller region.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

IPhone 12 har ännu inte släppts och TSMC: s 3nm-chip har täckts helt av Apple

Även om iPhone 12 ännu inte har släppts vet alla att TSMC: s 5nm-processchip kommer att användas, vilket kommer att säkerställa att iPhone 12 inte har några rivaler före årets slut. Huawei Mate 40, som också använder 5nm-chips, är svårt att utgöra ett hot mot iPhone 12 på grund av det begränsade antalet. Naturligtvis är 80 miljoner A14-chips definitivt inte tillräckliga för att mata Apple, så Apple har redan gjort planer för nästa år.

Tidigare sade TSMC: s president att 5nm produktionskapacitet snabbt stiger och det förväntas möta behoven hos fler tillverkare nästa år. När olika tillverkare kan köpa 5nm chips nästa år uppgav TSMC återigen att den förbättrade versionen av 5nm chips kommer att släppas nästa år. Massproduktionen började på ett halvt år, och det råder ingen tvekan om att Apple kommer att bli den största kunden igen.

Det betyder också att iPhone 13 i år återigen kommer att leda produkter från vänner, men Apples ambitioner är mer än så, eftersom TSMCs nästa generations teknik har blickats av Apple.

Enligt mediarapporter har TSMC: s 3nm-skivor redan satts i produktion, vilket innebär att TSMCs nästa generations chipprocess har gjort stora genombrott, och presidenten för TSMC har bekräftat att testproduktion av 3nm processchips kommer att börja under andra halvan av nästa år och under andra halvan av 2022. Kommer att starta massproduktion av 3nm chips, vilket är mycket snabbare än alla föreställde sig.

Eftersom många medier har spekulerat i att efter 5nm marker har massproducerats kommer 3nm chips inte att massproduceras tidigast, och de kan visas ett år i förväg, vilket visar att TSMC är ganska säker på den praktiska tillämpningen av sin egen avancerade teknik .

Det är självklart att denna typ av avancerad teknik aldrig har saknat kunder, och till och med behöver ställa upp för att vara på TSMC-leveranslistan, men vissa medier bröt att Apple redan har kontrakterat TSMC: s första sats på 3 nm produktionskapacitet, än mindre kött, även soppan lämnade inte en droppe för andra tillverkare.

Den aktuella nyheten är att andra tillverkare strävar efter att komma in i den andra och tredje satsen av TSMC: s 3nm produktionskapacitetsförsörjningslistor. Naturligtvis inkluderar den här typen även Apple. När det gäller varför TSMC gynnar Apple så mycket, tror Xiaozhi-analysen att det inte finns något annat än Äpple. En tillverkare vågade köpa så många avancerade teknikchips i början, och iPhone har försäljning som garanti, och Apple är inte dåligt för pengarna. Naturligtvis slog de två sidorna av det.
Dessutom är upphandlingskostnader också frågor som andra tillverkare måste tänka på. Om vi ​​tar 5nm chips som ett exempel, är rånskostnaden cirka 16.000 US dollar, vilket är mycket högre än 7nm-chipets 9346 US dollar. Baserat på denna beräkning, 3 nm chipskivor Kostnaden för ett enda stycke kommer inte att vara mindre än 25 000 US-dollar och avkastningsgraden i ett tidigt skede är inte hög och det finns i princip ingen möjlighet till prisreduktion. Inte alla kan bära köpemängden på tiotals miljoner.

På grund av den höga upphandlingskostnaden kommer sådana marker endast att användas på mobiltelefoner på flaggskeppsnivå, och endast iPhone kan sälja tiotals miljoner enheter för att balansera de höga upphandlingskostnaderna, och det kan också snabbt popularisera avancerad produktionsteknik för TSMC till världen. , Omfattande, det är inte förvånande att Apple kommer att bli den bästa partnern för TSMC i ett tidigt skede.

För Apple är det verkligen ett steg före, bara steg för steg. Under de närmaste åren kommer det inte vara så lätt för dina mobiltelefoner att komma ikapp med iPhone.