Välj ditt land eller region.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Taiwanesiska medier: MLCC-ledaren Yageos erbjudande steg med 30%, industrins vinst förväntas öka avsevärt

Enligt Taiwans medias rapport "Ekonomisk dagstidning" återupptog Taiwans två ledande produktionsbas, Suzhou och Dongguan, de ledande passiva komponentländerna, arbetet den 10 februari.

På dagen för återupptagandet av arbetet rapporterade industrikedjan att Yageo planerar att höja priserna på motstånd och kondensatorer för kanalförsäljare och EMS-kunder. Den första vågen med genomsnittliga höjningar var cirka 30%, och de nya priserna träder i kraft så snart 1 mars. Anledningen till prisjusteringen är att lagernivån är för låg och grödan inte är full.

Efter återupptagandet av produktionen vid fabriken i Suzhou och Dongguan arbetar Yageo hårt för att öka kapacitetsutnyttjandet för att möta efterfrågan. Yageo sade att Suzhou- och Dongguan-anläggningarna fick återuppta arbetet gradvis den 10 februari, men eftersom den lokala regeringen för närvarande genomför stängd hantering och strikt flödeskontroll är rekryteringsprocessen mycket utmanande och kommer att försöka sitt bästa för att tillgodose kundernas behov. Vad gäller priset bestäms det av marknadens utbud och efterfrågan.

Branschen påpekade att Yageos inventeringsdagar sedan slutet av förra året har fallit till cirka 50 dagar. Jämfört med första halvåret förra året har lagernivån sjunkit med mer än hälften. Nu är kapacitetsutnyttjandegraden inte lätt att dra upp och efterfrågan är större än utbudet. Lagerdagarna kan komma att nå den akuta vattennivån i 45 dagar, och under trånga förhållanden fortsätter de passiva komponentpriserna för andra kvartalet att vara hausse.

Tidigare, enligt Jiwei.com, undersökte industrins insiders den relevanta leveranskedjan och fann att den aktuella lagernivån för kanalförsäljare, elektroniska gjuteritjänster (EMS) och tillverkare är låg. Det förväntas att påfyllning av lager kommer att fortsätta till andra året i årets kvartal. Dessutom har 5G-smartphones en stark dragkraft, och det förväntas att priset på MLCC: er för allmänna ändamål kommer att öka med 30-50% i år.