Välj ditt land eller region.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Taiwanesiska medier: Det sägs att Huawei kräver att leveranskedjan ska inrätta fabriker på fastlandet? Men svaret var inte som förväntat

I maj uppgraderade Förenta staterna sin blockad mot Huawei, i avsikt att slå ner Huawis globala leverantör av chip. Enligt Taiwan Media Economic Daily kommer det nya förbudet att träda i kraft i september. För att minska riskerna ryktas det om att Huawei har begärt leveranskedjor som förpackning och testning och PCB (kretskort) för att inrätta fabriker i Kina, men svaret på leveranskedjan är inte som förväntat.

Det rapporteras att förpackningen och testningen av Huawies leveranskedja och kretskortfabriker redan har produktionskapacitet i Kina. Relevanta tillverkare anser att tillhandahållande av tjänster lokalt på fastlandet inte är ett problem, men det mest oroande är att Huawei inte har chips för tillverkare att testa eller öka PCB-användningen. Därför är omvärlden generellt lugn över Huawis krav och svaret är inte entusiastiskt.

I rapporten påpekades att med undantag för TSMC: s upphävande av order på Huawei HiSilicons från 15 maj, och leveransberäkningar fram till mitten av september, kommer analysen av de viktigaste förpacknings- och testanläggningarna i den senare delen av HiSilicon att ha en verklig inverkan på förbudet fram till fjärde kvartalet i år. dyka upp. Eftersom enligt tidsberäkningar kommer efterförslutningen och testningen att försenas med en fjärdedel, och effekten kommer så småningom att falla under det fjärde kvartalet. Om den amerikanska sidan inte förlorar förbudet, kommer ASE-investeringar och kontroll av dotterbolagens kiselprodukter, IC-testanläggningen Jingyuan Power, Silicon net och LCD-förarens IC-förpackningsfabrik Zhibang att vara inblandade i stormen.

Som svar uttalade Silicon Products och KYEC att även om det kommer att finnas relaterade taiwanesiska chipfabriker för att minska risken för HiSilicon-chipvolym under denna period, om USA inte lossnar förbudet, varken HiSilicon eller TSMC kommer att göra det. När en lösning hittas kommer effekterna att vara helt uppenbara i början av nästa år, så det är nödvändigt att följa uppföljningssituationen noggrant.

Dessutom inkluderar PCB-tillverkare i Huawies leveranskedja Xinxing, Nandian, Jingshuo och Jianding; Underlagstillverkare av kopparfolie inkluderar Lianmao och Taiwan optoelektronik; och flexibla korttillverkare inkluderar Zhending-KY och Jialianyi.

Bland dem kommenterar Xinxing inte information om enskilda kunder, men företaget betonade att det främst betjänar internationella förstklassiga kunder, och avancerad produktionskapacitet och investeringar kommer inte att förändras i Taiwan.