Välj ditt land eller region.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Taiwans IC-utgångsvärde kommer att överstiga 3 biljoner, en årlig ökning med 12,6%

Taiwan Semiconductor Industry Association (TSIA) igår (11) reviderade sin uppskattning av produktionsvärdet för Taiwans IC-industri i år. Det är optimistiskt att det kommer att överskrida 3 biljoner yuan (NTD, samma nedan) för första gången, med en årlig ökning på 12,6%, vilket överstiger det globala genomsnittet. Det är uppenbart att Taiwans framgång i förebyggande av epidemier, i kombination med TSMC: s ledande process och kontinuerlig utvidgning av produktionskapaciteten, har fått halvledarindustrin att växa mot trenden.

TSIA-kommittén föreslog den senaste prognosen för Taiwans IC-utgångsvärde av International Institute of Obstetrics and Technology (IEK) från Industrial Technology Research Institute. Taiwan är ett av få opåverkade halvledarproduktionscentra i världen under denna våg av ny kronpneumoni. Tillväxten i produktionsvärdet är bättre än väntat.

Enligt IEKs senaste prognos kommer Taiwans IC-värde att överstiga 3 biljoner yuan i år och nå 31,9 miljarder yuan, en årlig ökning med 12,6%. Bland dem var produktionsvärdet för IC-designindustrin 768,4 miljarder yuan, en årlig tillväxt på 10,9%.

IC-produktionsproduktionsvärdet beräknas uppgå till 1,702 biljoner yuan, en årlig tillväxt på 15,7%, varav gjuteri beräknas nå 1,531 biljoner yuan, en årlig tillväxt på 16,7%, och minne och annan tillverkning beräknas till 171,1 miljarder yuan , en årlig tillväxt på 7,2%. Utgångsvärdet för IC-förpackningsindustrin beräknas till 361 miljarder yuan, en ökning med 4,2%. IC-testindustrin är 170 miljarder yuan, en årlig tillväxt på 10,1%.

IEK uppskattade tidigare att IC-industrins produktionsvärde i år kommer att nå 2,81 biljoner yuan, en årlig tillväxt på 5,5%.

Enligt IEK-statistik nådde Taiwans totala produktionsvärde för IC-industrin (inklusive IC-design, IC-tillverkning, IC-förpackning och IC-testning) 749,7 miljarder USD under andra kvartalet i år, en ökning med 3,6% kvartal till kvartal och 19,9 % Från år till år. Den globala epidemin är fortfarande på topp. Prestanda är ganska iögonfallande. Därför har produktionsvärdet för Taiwans IC-industri i år reviderats till över 3 biljoner yuan, en ökning med 12,6% under 2019.

Enligt statistik från World Semiconductor Trade Statistics Association (WSTS) var det globala försäljningsvärdet för halvledarmarknaden under andra kvartalet i år 103,6 miljarder USD, en kvartalsminskning med 0,9%, en årlig ökning med 5,1%; försäljningen nådde 218,7 miljarder enheter, en kvartalsminskning med 2,4% och en årlig minskning med 2,7%.