Välj ditt land eller region.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Taiwan media: chipmarknaden är bristfällig, "snatching singlar" kan starta

Enligt China Times Electronics News, med den snabba ökningen av den globala efterfrågan på chips, inklusive gjuteriets ledare TSMC: s 7-nanometerprocess, var den fulladdad före årets slut och till och med 5-nanometern, som förväntas vara massproducerad under första kvartalet nästa år, har tagits emot av större kunder. Gynnade, fler rusningsorder uppstår. I detta avseende påpekade CLSA i sin senaste rapport att utbudet av 8-tums skivgjuteri i Asien är bristfälligt, inte bara TSMC, utan också andra tillverkare som UMC och SMIC.

Den ursprungliga marknaden förväntade sig att leverantörskedjan för konsumentelektronik skulle försvinna, men den snabba utvecklingen av 5G-relaterade industrier har gjort efterfrågan oväntat stark, i kombination med försäljningen av Apple iPhone 11-serien bättre än marknadens förväntningar, vilket gjorde 8-tums skivgjuteri före slutet av året Kapaciteten är bristfällig, och det är mer troligt att fullbelastningsförhållandena inträffar nästa år.

Enligt rapporten sade CLSA att inklusive ultratunna fingeravtrycksigenkänning under skärmen, 5G mobiltelefoner, uppgraderingar av PMIC / CIS och påskyndad avskönning av kinesiska fastlandsföretag har ökat den totala efterfrågan på chips, och vissa nedströmstillverkare kringgått till och med leverantörer direkt för att hitta Gå till gjuteri. Detta visar att vissa tillverkare verkligen är rädda för att komma ur lager. Dessutom är Samsungs egen kapsel för gjuteri nästan full, vilket är enastående. Samsung förväntas flytta några beställningar till 12-tums wafer-tillverkare.

I detta avseende påpekade Lyon Securities att lokaliseringen av halvledarförsörjningskedjan för fastlandet är ostoppbar, vilket innebär att omfattningen av det asiatiska rångjuteriet fortsätter att expandera.