Välj ditt land eller region.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

TSMC: s avancerade process har inte påverkats av epidemin! 4nm förväntas massproduceras 2023

Enligt Juheng.com höll gjuterieledaren TSMC ett aktieägarmöte idag (9). För framsteg i avancerade processer sade ordförande Liu Deyin efter mötet att framstegen inte har påverkats av epidemin. 5 nanometer kommer att massproduceras och skickas nästa år. 5nm förväntas bli massproducerad 2022, och 4nm-processen motsvarande den tredje upplagan av 5nm kommer också att massproduceras 2023.

För några dagar sedan rapporterades det att på grund av epidemin beslutade TSMC att skjuta upp produktionsutvidgningen med 5 nanometer och produktionsschemat med 3 nanometer. Liu Deyin svarade idag att epidemin inte påverkade utvecklingen av avancerade processer. Produktionskapaciteten på 5 nanometer verkar för närvarande vara ledig, men jag tror att den kommer att byggas upp snart. Det rapporteras att utvidgningen av det amerikanska förbudet mot Huawei har lett till att HiSilicon avskaffar ett kapacitetsgap på 5 nm. Det rapporteras emellertid att detta gap kan fyllas av minst fem kunder inklusive AMD, Intel, Xilinx, Qualcomm, Bitmain och MediaTek.

Samtidigt sa Liu Deyin att processen med 5 nanometer förväntas bli massproducerad och skickas nästa år. Den förbättrade 5 nanometerprocessen kommer att massaproduceras 2022. För närvarande utvecklar den också en 4 nanometerteknologi motsvarande den tredje versionen av 5 nanometerprocessen. Alla tre enheterna kan användas universellt. , Massproduktion förväntas 2023.

När det gäller framsteg med speciell processteknik sa TSMC: s president Wei Zhejia att GaN (galliumnitrid) för närvarande gör goda framsteg, uppfyller kundernas krav, har hög prestanda, högspänning och andra egenskaper, men det är fortfarande en liten mängd produktion och kommer att användas i stor utsträckning i framtiden. använda sig av.

För speciellt minne sa Wei Zhejia att MRAM (Magnetoresistive Random Access Memory) har producerats i små mängder, men det kan ta 2 till 5 år att använda alla elektroniska produkter i stort.