Välj ditt land eller region.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

TSMC: Massproduktion på 5 nm under första halvåret nästa år, investeringarna kommer att förbli höga nästa år

Wafer-gjuteriet TSMC höll ett årligt forum för försörjningskedjor den 5: e. President Wei Zhejia kunde inte delta på grund av arbetet. En senior vice president Wang Jianguang höll ett anförande. Han påpekade att utvecklingen av TSMC: s avancerade process är ganska stabil och smidig. Ser fram emot nästa år förväntas det att under årets konstruktion av avancerad process på 7, 5, 3 nanometer, kommer de årliga investeringarna att ligga kvar på en nivå på 14-15 miljarder dollar.

Wang Jianguang sa att jag är hedrad att träffas med dig på CC (Wei Zhejia) och tacka leveranskedjan för den framgångsrika massproduktionen av TSMC: s 7, 7+ nanometerprocess. I år är det andra året med 7 nm massproduktion. TSMC har blivit en global ledare för rångjuteri tack vare samarbetspartners gemensamma insatser.

Ser fram emot nästa år, förväntar sig TSMC att under den kontinuerliga och stabila driften av leveranskedjan kommer 7nm order att fortsätta att vara fullastade och 5nm kommer att påbörja massproduktion under första halvåret. Wang Jianguang avslöjade att det för närvarande verkar som om 5G, AI, HPC och andra applikationer medför en stark efterfrågan, och TSMC: s order på 7, 5 nanometer och produktionskapacitet kommer att vara mycket full.

För att hålla tekniken framåt påpekade Wang Jianguang att den 15: e anläggningen av TSMC Radio kommer att fortsätta att utöka processkapaciteten på 7 nanometer. Den första och andra fasen av Tainan 18: e fabriken med ansvar för 5 nanometer är för närvarande upptagen och aktivt arbetar. Den tredje fasen förväntas flytta in i maskinen nästa år. Framstegen är i linje med förväntningarna. När det gäller Hsinchu Baoshan-anläggningen, som förväntas användas för 3nm-utveckling, kommer byggandet att påbörjas under det första kvartalet nästa år och vara klart 2021.

Därför förväntas TSMC: s investeringar nästa år ligga nära årets höga nivå på 14-15 miljarder amerikanska dollar. Det förväntas att genom kontinuerlig utveckling och investeringar kommer den totala leveranskedjan och halvledarindustrin att cirkuleras framåt och de kommer att "beräknas när som helst och var som helst. (Beräknar när som helst, var som helst) ".

I slutändan nämnde Wang Jianguang att en stor utmaning för TSMC i framtiden är avkastningen. För att övervinna denna svårighet måste vi lita på varje leverantör från topp till botten. Nolldefekt är ett långsiktigt mål för TSMC, och vi hoppas verkligen att det kommer att bli målet för alla medlemmar i leveranskedjan.

Förutom att stärka teknik och kvalitet, glöm inte den hållbara utvecklingen av halvledarindustrin. Som en världsledande fabrik, genom kontinuerlig innovation av energibesparande metoder, tar TSMC hand om att upprätthålla den naturliga ekologin samtidigt som man fokuserar på tillverkning, och hoppas också att alla leveranskedjor kommer att underteckna avtal om hållbar utveckling med oss ​​och dela detta åtagande med oss.