Välj ditt land eller region.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Sydkoreanska företag gynnas av det kinesiska och USA: s handelskrig? Apple besökte nyligen ett antal TOF-modulfabriker i Sydkorea

Enligt koreanska media-nyheter avslöjade industrins insiders på tisdagen att Apple nyligen besökte ett antal koreanska kamerakomponentleverantörer och diskuterade utbudet av TOF-moduler. En person som känner till saken sa att Apple har skickat en begäran om offert (RFI) till en sydkoreansk leverantör för TOF-modulen.

TOF-tekniken är främst född för att förverkliga 3D-avbildning. Speciellt under 5G-vågen är applikationsscenarierna för TOF-teknik bredare. Det rapporteras att efter att ha använt TOF-modulen på iPad för första gången i år planerar Apple också att använda TOF-modulen på den nya iPhone som släpptes i höst för att implementera augmented reality (AR) -funktioner.

Enligt branschkällor planerar Apple att installera TOF-moduler och trippelkameror på de nyaste iPhonerna som kommer att släppas under andra halvåret. LG Innotek blir den enda leverantören av TOF-moduler för den nya iPhone.

När det gäller orsaken till att leta efter andra TOF-leverantörer kan det vara så att Apple överväger att öka utbudet av TOF-moduler efter detta år, eller det kan bero på otillräckligt utbud eller låg effekt på TOF-moduler.

Sydkoreanska medier påpekade att Apple i den kinesiska-amerikanska handelskonflikten försöker stabilisera delproduktionskedjan för sina produkter, och det verkar som om det finns fler och fler avtal med sydkoreanska företag. Förra månaden tillkännagav det amerikanska handelsdepartementet att det skulle inkludera 11 kinesiska företag i entitetslistan, inklusive OFILM, som tillverkar kameramoduler, och LG Innotek kan dra nytta av det. Dessutom började Samsung Electromechanical leverera linser till Apple för första gången.