Välj ditt land eller region.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Sydkoreas majsvärdexportvärde förändrades från negativt till positivt efter 18 månader!

Enligt Juheng.com, visar en rapport som släpptes av ministeriet för handel, industri och energi i Korea i dag (1) att under påverkan av COVID-19 var Sydkoreas export i maj 34,86 miljarder USD, en minskning med 23,7% år på år.

Det rapporteras att på grund av spridningen av COVID-19-epidemin i världen har blockadåtgärderna som antagits av olika länder påverkat Sydkoreas utländska efterfrågan, och exportvärdet har sjunkit i tre månader i rad.

Som svar på detta anser Koreas industriministerium att den senaste tröga exporten inte är ett strukturellt problem och förväntas återuppta den ekonomiska återhämtningen i de viktigaste exportmålsländerna. Bland dem var chipexportens prestanda relativt bättre. Kinesiska PC-tillverkare återupptog sin produktion. Med fjärrkontoret och onlineutbildningen ökade också efterfrågan på datorer globalt; å andra sidan föll bilarna med 54,1% till 1,8 miljarder dollar.

Ur exportprojektets perspektiv förändrades Sydkoreas halvledareksport från negativ till positiv efter ett intervall på 18 månader. Den totala exporten och den dagliga genomsnittliga exporten ökade med 7,1% respektive 14,5%. Exporten av icke-kontaktprodukter som diagnostiska kit och andra biohälsoprodukter och datorer fungerade bra.