Välj ditt land eller region.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Sharp introducerar 3 monokristallina halvklippta moduler

Den japanska elektronikjätten Sharp Corporation har lanserat en serie PERC monokristallina fotovoltaiska moduler baserade på halvsnittet cellteknologi. Det finns tre moduler i denna serie, som alla använder fem rutnätmoduler, som är 330W, 385W respektive 395W. Sharp hävdar att jämfört med konkurrenter har avkastningsgraden för Sharps halvchipmoduler ökat med 3%.

Bland dessa tre komponenter är den minsta effekten 330W, som använder 120 batterier, batteriets omvandlingseffektivitet är 19,5%, och hela modulen är 19,5 kg, vilket är lämpligt för industriella och kommersiella applikationsscenarier. De andra två är sammansatta av 144 celler, som är mer lämpade för storskaliga tak- eller markfotovoltaiska kraftverk.

Enligt Sharp, jämfört med standardkomponenter, har halvsnittade komponenter lägre driftstemperaturer, vilket minskar sannolikheten för heta ställen och förbättrar komponenternas tillförlitlighet och säkerhet. När det gäller skuggeflockning har den på grund av den unika designen bättre anti-ocklusionsprestanda än konventionella komponenter. "Även om den övre halvan av modulen är täckt av skuggor, kan det andra batteriet i den halvsnittade modulen fortfarande producera 50% av strömmen."

När det gäller den senaste tidens brand i heterojunction-batteriteknologi använde Sharp enligt certifieringen från Japans laboratorium för elektrisk säkerhet och miljöteknik 2018 heterojunction- och backkontaktteknologi för att batteriet skulle bryta igenom 25,09% konverteringseffektivitet.