Välj ditt land eller region.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Halvledare drog Japans export till tio i följd i september, och centralbanken kommer att betala lös penningpolitik nästa vecka?

Japans export i september har varit den 10: e påföljande månaden av åtstramning, vilket spekulerar i att Japans bank kommer att erbjuda en lös penningpolitik så snart som nästa vecka för att motverka de ökande utländska riskerna och efterfrågan minskar.

Enligt Reuters tillkännagav det japanska finansministeriet att exporten i september minskade med 5,2% från år till år, främst på grund av att fordonsdelar och halvledartillverkningsutrustning drabbades.

Nedgången var större än 4% -nedgången förväntat av ekonomer, och det var den längsta exportnedgången sedan den 14-månaders lågkonjunkturen mellan oktober 2015 och november 2016.

Marknadsspekulation, Bank of Japan kommer att släppa lättnadspolitiken under det två dagar långa mötet den 30 och 31 oktober, eftersom i den sista kommentaren om räntan sade Bank of Japan att de skulle undersöka fullt ut om den nuvarande utländska riskökningen har fick Japan att ha Den bräckliga ekonomiska återhämtningen har lämnat det normala spåret.

Japanska Banks president Haruhiko Kuroda sa också till Reuters på lördagen att om det är nödvändigt att fastställa en lös penningpolitik kommer Japans Bank naturligtvis att sänka räntorna på kort till medellång sikt.

Det kinesiska-amerikanska handelskriget har redan orsakat en ökning av de globala ekonomiska riskerna och har också lett till att de ekonomiska utsikterna för Japan, världens tredje största ekonomi, blir allt dyster.