Välj ditt land eller region.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Halvledarindustrins intäkter förväntas minska med nästan 13% per år, 5G förväntas vända situationen

Enligt de senaste uppgifterna från marknadsundersökningsföretaget IHS Markit kommer den globala halvledarindustrins försäljning 2019 att vara nästan 13% lägre än förra året, men analytiker tror också att 5G förväntas vända detta.



IHS Markit | Senior Semiconductor Manufacturing Director Len Jelinek sa i rapporten att när man tittar på halvledarindustrins historia åtföljs varje nedgång på marknaden av ankomsten av teknisk innovation, vilket alltid kan stimulera en betydande ökning av efterfrågan på marknaden.

Han tillade att tidigare var det uppkomsten av World Wide Web, lanseringen av iPhone, etc., och nästa 5G kommer att ta en plats i dessa innovationer, och effekterna av 5G kommer långt att överskrida teknikens omfattning industrin och alla aspekter av det mänskliga samhället kommer att påverkas av det. influenser. 5G kommer också att främja ny ekonomisk verksamhet, vilket kommer att driva tillväxten av efterfrågan på halvledare.

Dessutom räknar IHS Markit också med att de globala halvledarmarknadsintäkterna kommer att återhämta sig 2020, från 422,8 miljarder dollar 2019 till 448 miljarder dollar, och tillväxttakten förväntas uppgå till 5,9%.

För den globala halvledarindustrins senaste nedgång anser IHS Markit att främst på grund av det globala utbudet av halvledarkomponenter sjönk DRAM- och NAND-minnespriserna kraftigt.

Men samtidigt påpekade en serie förutsägelser också att fältet gradvis kommer att hamna i botten under 2019, och halvledarförsäljningen kommer att återuppta 2020.

IHS Markit sa att den förväntade förbättringen kommer att hänföras direkt till 5G-smarttelefonen. Smarttelefoner är de största konsumenterna inom halvledarindustrin och globala intäkter förväntas uppgå till 87,7 miljarder dollar i år.

Med tanke på IHS Markit kommer 5G att ge mer och tydligare tillväxt de närmaste åren, eftersom denna teknik kommer att främja utvecklingen av nya affärsmodeller och kommer att leda omvandlingen av den globala industrin och ekonomin och därmed ge mer till halvledarindustrin . Fler möjligheter.

IHS Markit förutspådde också i rapporten att år 2035 kommer endast 5G att generera 1,3-1,9 biljoner amerikanska ekonomiska produktion - vilket nästan motsvarar 2016: s amerikanska konsumentutgifter för bilar.