Välj ditt land eller region.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Halvledarindustrin M & A påskyndas, 2019 blir det tredje största M & A-året inom halvledarindustrin

Enligt en rapport som släppts av IC Insights, en integrerad kretsindustrianalytiker, kommer sju storskaliga halvledarsammanslagningar och förvärv till ett värde av mer än 1 miljard dollar 2019 att öka branschens totala transaktionsvolym med 22% från år till år. 2019 har också blivit det tredje största M & A-året i halvledarindustrins historia.

M & A-boom i halvledarindustrin toppade 2015 med ett totalt värde på 107,7 miljarder dollar. Under de följande tre åren har dock den totala mängden fusioner och förvärv fortsatt att minska. År 2019 har halvledarmarknaden minskat och fusioner och förvärv har blivit aktiva. IC Insights påpekade i sin senaste 2020-utgåva av ”McClean Report” att det finns mer än 30 halvledarförvärv 2019 med ett totalt värde på 31,7 miljarder dollar, en ökning med 22% från 2018: s 25,9 miljarder dollar, men fortfarande långt efter 2015 - 2016 toppar.

Enligt IC Insights-analys drivs tillväxten av M & A-avtal under 2019 främst av M & A-transaktioner av nätverks- och trådlösa anslutnings-IC-enheter och omvandlingen av halvledarleverantörsverksamhet. Halvledarleverantörer förväntas lägga till nya fordonsapplikationer och andra marknader med hög tillväxt under det kommande decenniet. Tillväxtfält som produkter, 5G, AI och fordon har successivt uppnått kommersiell massproduktion. Samtidigt som det skapar en hög tillväxt på efterfrågan på marknaden har det också bidragit till gradvis återhämtning av sammanslagningar och förvärv inom halvledarområdet.

Dessutom inkluderar M & A-transaktionen 2019 även affärsnedskärningar i vissa företag, till exempel Intel som säljer sin mobilmodemverksamhet till Apple, och Marvell meddelade försäljningen av sin Wi-Fi-anslutningsverksamhet till NXP för 1,7 miljarder dollar.


Enligt IC Insights rapportanalys, sedan 2015, eftersom chipindustrins integrationstakten har accelererat, för att förbättra teknik och produktfunktioner, har vitaliteten i halvledarförvärv ökat till en ny nivå. De nuvarande totala förvärven kvarstår på $ 25- $ 30 miljarder per år och omfattar områden inklusive maskininlärning / konstgjord intelligens, autonom körning, biometri, datorsyn, VR / AR och Internet of Things.

Marknadskonsultföretaget Accenture släppte också en rapport i januari om att den traditionella organiska tillväxten inom halvledarindustrin har avslutats: stigande forsknings- och utvecklingskostnader, hastigheten på tekniska iterationer och diversifierade kundbehov har alla komprimerat tiden och de medel som har stött organisk tillväxt i halvledarföretag tidigare; som ett alternativ Ledande halvledartillverkare har antagit M & A som en ny tillväxtstrategi och som ett resultat har branschen integrerats våldsamt. Enligt statistik: det fanns 130 halvledarföretag med ett marknadsvärde på mer än 100 miljoner dollar noterade i USA för 10 år sedan, och endast 72 i slutet av 2018.

Samtidigt påpekade Accenture också att data visade att det från 2013 till 2015 endast fanns tre fall av halvledar-M & A-transaktioner som blockerades eller avslutades på grund av faktorer som "regeringsinsats" eller "regleringsbegränsningar"; men från 2016 till 2018 steg antalet till 14 fall. Detta visar att ju större transaktionen är i dag, desto lättare är det att möta längre granskningar och strängare bestämmelser är också en stor osäkerhetsfaktor för halvledarindustrins sammanslagningar och förvärv.

Förutom politikövervakning kan handelsrelationer också vara en viktig faktor i halvledarförvärv och förvärv. Vissa experter har analyserat att kinesiska halvledarföretag kan möta svårigheter i att granska utländska sammanslagningar och förvärv.

Beträffande den potentiella påverkan av denna nya typ av koronar lunginflammation på sammanslagningar av halvledare och förvärv, enligt experter som intervjuats av det 21st Century Business Herald, kommer epidemin att bromsa tillväxten av Kinas halvledarindustri till viss del. Många tillverkares befintliga produktionsökning och försäljningsplaner kan utsättas för förseningar och sedan försena M & A från kinesiska tillverkare. Å andra sidan kan epidemisituationen också göra det svårt för små och medelstora företag att samla in pengar i framtiden, och det kommer också att främja sammanslagningen av ett antal små och medelstora halvledarföretag. I allmänhet kommer epidemin att ändra utformningen av kinesiska halvledarföretag till viss del.