Välj ditt land eller region.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

SIA: Chipsindustrin är en viktig industri i USA som måste upprätthålla normal drift

Enligt Reuters sade American Semiconductor Industry Association (SIA) onsdag att det samarbetar med amerikanska federala tjänstemän för att avgöra om statliga och lokala tjänstemän blockerar chipfabrikerna. Viktiga branscher som måste vara igång.


Semiconductor Industry Association uppger att det för närvarande arbetar med US Department of Homeland Security för att förfina riktlinjerna som utfärdades till statliga och lokala tjänstemän förra veckan.

Det är underförstått att dokumentet påpekar att chiptillverkningsverksamheten stöder alla aspekter av informationsteknologi och också garanterar hemarbetet för miljontals amerikaner, vilket bör betraktas som en väsentlig och viktig verksamhet.

John Neuffer, ordförande för American Semiconductor Industry Association, sa att chips spelar en viktig roll i medicinsk utrustning, elnätet och annan infrastruktur.

John Neuffer anser att säkerställa kontinuiteten i halvledare och relaterade leveranskedjor är en nödvändig förutsättning för att digitala tjänster ska kunna genomföras under de kommande veckorna och månaderna. På grund av den starkt globaliserade halvledarförsörjningskedjan kan halvledarbrist i en region inte kompenseras genom produktion i andra regioner.

Det är värt att notera att inget större amerikansk chipföretag hittills har angett att produktionen har avbrutits.