Välj ditt land eller region.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Rykten säger att TSMC och Samsung stöter på hinder i utvecklingen av 3 nm och kan försena massproduktionen

Enligt digitimes-rapporter avslöjade branschkällor att TSMC och Samsung har stött på olika men kritiska flaskhalsar i utvecklingen av respektive 3nm-processteknik.

Enligt rapporter måste TSMC och Samsung därför skjuta upp utvecklingen av 3nm-processtekniken.

TSMCs styrelseordförande Liu Deyin uppgav tidigare att TSMC: s intäkter i år har fortsatt att rekordhöja, vilket leder layouten på 3 nm, och dess kumulativa investering i Nanke kommer att överstiga NT $ 2 biljoner (samma nedan). Målet är att producera 12-tums skivor i 3nm massproduktion. Den månatliga produktionskapaciteten överstiger 600.000 stycken. TSMC planerar att massproducera 3 nm 2022.

Och Samsung håller också på att utveckla sin gjuteriföretag helt, planerar att investera 116 miljarder US-dollar och rikta massproduktion av 3-nanometerprocessen 2022. Det är närmast de två kraftverken i den avancerade processkonkurrensen de senaste åren.