Välj ditt land eller region.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Reuters: Innan Trump avgår kommer Intel och andra företag att återkalla dussintals leveranslicenser till Huawei

Enligt personer som är bekanta med saken har Trump-administrationen meddelat flera Huawei-leverantörer, inklusive chiptillverkare Intel, att de för närvarande återkallar vissa licenser för att sälja produkter till Huawei och avser att avvisa dussintals andra applikationer för att leverera Huawei. . Det här kan vara Trumps sista åtgärd mot Huawei innan han avgår.

Enligt e-postregister som Reuters erhållit sa SIA på fredag ​​att US Department of Commerce har meddelat att det "kommer att avslå ett stort antal licensansökningar för att sälja produkter till Huawei och återkalla minst en tidigare utfärdad licens." Källan sa att mer än en licens återkallades, och en annan sa att den innehöll åtta licenser som erhållits av fyra företag. Bland dem har den japanska tillverkaren av flashminnechip Kioxia återkallat minst en licens. SIA uppgav i ett e-postmeddelande att dessa åtgärder involverade "ett brett utbud av" produkter inom halvledarindustrin och frågade om företaget har fått ett meddelande. Dessutom påpekade e-postmeddelandet också att många företag har väntat på leveransansökningar i flera månader, men i fallet med Trumps överhängande avgång, hur regeringar "avvisar" godkännande kommer att vara en utmaning.

Det rapporteras att företaget som får "avsikt att förneka" anmälan har en 20-dagars svarstid, och handelsministeriet kommer att meddela företaget om eventuella ändringar i beslutet inom 45 dagar, annars blir dessa ändringar det slutliga beslutet. . Närstående företag har också 45 dagar att överklaga.

I maj 2019 inkluderade USA Huawei på "Enhetslistan" på grund av nationell säkerhet och begränsade leverantörer från att sälja amerikanska produkter och teknologier till företaget. Men när USA förstärkte sina sanktioner mot Huawei, godkände det också vissa leveranslicenser och krävde till och med företag som säljer amerikansk teknik och tillverkning utomlands att lämna in ansökningar, vilket utan tvekan utvidgade USA: s makt.

Personer som är bekanta med saken sa att innan de senaste åtgärderna vidtas, väntar cirka 150 licenser, som involverar varor och teknik till ett värde av 120 miljarder US-dollar, på att behandlas. Detta beror på att amerikanska byråer inte kan nå en överenskommelse om huruvida dessa licenser ska utfärdas och de har lagrats. Dessutom finns det fortfarande 280 miljarder US-dollar av Huaweis varor och teknologilicenser som ännu inte har bearbetats, men de är nu mer benägna att avvisas.

Det finns en regel i Huawei-förbudet som uppdaterades i augusti förra året att 5G-relaterade produkter kan avvisas, förutom relaterad teknik med mindre avancerad teknik, beroende på de specifika omständigheterna.

Ovan nämnda källor sa att från och med den 4 januari fattade den amerikanska regeringen beslutet ovan efter sex möten med högre tjänstemän från handelsdepartementet, staten, försvarsdepartementet och energidepartementet. Han sa att tjänstemän har formulerat detaljerade riktlinjer för vilka tekniker som kan stödja 5G och kommer att använda detta som ett riktmärke för åtgärder. Därefter avslog tjänstemän de flesta av de cirka 150 omtvistade ansökningarna och återkallade åtta tillstånd för att följa de nya riktlinjerna.

USA: s handling gjordes under tryck från Corey Stewart, Trumps nyligen utnämnda handelsdepartementstjänsteman. I slutet av Trump-administrationen arbetade Stewart i handelsdepartementet i två månader. Han hoppades kunna främja en tuff Kina-politik.