Välj ditt land eller region.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Renesas Electronics lanserar RX23E-A MCU-startpaket

Den 24 mars tillkännagav Renesas Electronics Corporation, världens ledande leverantör av halvledarlösningar, lanseringen av den nya Renesas Solutions Starter Kit (RSSK) för ingenjörer som använder 32-bitars RX23E-A-mikrokontroller (MCU). MCU har en branschledande nivå med hög precision analog frontend (AFE). RX23E-ARSSK integrerar optimerad hårdvara, mjukvara och verktyg som kan användas för att utvärdera MCU: s inbyggda 24-bitars delta-sigma (ΔΣ) A / D-omvandlare med hög precision. Även om kunderna inte har professionell AFE-utvecklingserfaring kan de exakt utvärdera analoga prestanda på nanovolt (nV) genom RSSK, och därmed minska utvecklingsarbetsbelastningen och förkorta tiden som krävs för produktlansering.

"RX23E-A för industriella IoT-sensorer är en enda-chip-lösning som integrerar högprecision AFE och kan uppnå en noggrannhet på mindre än 0,1% utan kalibrering," säger DarylKhoo, vice vd för marknadsföring för Renesas IoT Platform Business Unit . Den nya lösningssviten ger ett bekvämt sätt för användare som behöver utvärdera och kalibrera ett brett spektrum av sensorer, vilket minskar den tid som krävs för att utveckla avkänningsutrustning med hög precision. "

Från utvärderingskortdesign till mjukvaruutveckling kräver utvärdering av analoga prestanda med hög precision en stark analog utveckling och designkompetens. Dessutom, när de erforderliga funktionerna inte kan uppnås, kommer felsökning och analys att vara mycket tidskrävande, vilket gör det svårt att bringa produkten på marknaden i tid.

Det nya RSSK-utvärderingskortet är utformat för att optimera utvärderingen av RX23E-AAFE. Den kan exakt utvärdera egenskaperna hos 24-bitars A / D-omvandlaren oavsett användarens nivå av analog utveckling. Utvärderingskortet är utrustat med pluggbara terminalblock för att ansluta olika sensorer utan lödning. Den är utrustad med ett termoelement (temperatursensor) -anslutning och en referenskopplingskompensationskrets som krävs för att mäta termoelementet. Användare kan börja utvärderingen omedelbart genom att hänvisa till applikationsanvisningarna för termoelement och viktmätning (båda kan laddas ner från Renesas webbplats) och därmed minska tiden som krävs för att utveckla IoT-sensorenheter.

Användare kan ange och ändra olika parameterinställningar för AFE och A / D-omvandlare genom grafiska användargränssnitt (GUI) -verktyg i satsen och visa resultaten av A / D-konvertering i form av diagram och histogram, vilket förenklar systemets utvärderingsuppgifter relaterade till simuleringsegenskaper. Med hjälp av GUI kan användare visa A / D-konverteringsresultat i realtid, precis som att använda ett oscilloskop.

Utvärderingskortet kan också anslutas till en emulator för att utveckla användarapplikationer. Drivs via en USB-anslutning kan datorer användas för utvärdering och mjukvaruutveckling. Utvärderingsnämnden inkluderar RS485- och CAN-drivrutins-IC, som används ofta i industriell utrustning och kan användas för att utveckla applikationer som stöder industriella nätverksstandarder.

Om produktgruppen RX23E-A

RX23E-En produktgrupp är utrustad med 32-bitars MCU, stöder DSP / FPU, arbetsfrekvens är 32MHz, inbyggd AFE som kan uppnå 0,1% mätnoggrannhet utan kalibrering. Den integrerade A / D-omvandlaren har en maximal effektiv upplösning på 23,6 bitar, och ett enda chip kan realisera den analoga prestandan som bara kan uppnås genom att använda en MCU, en dedikerad A / D-omvandlare eller en högprecisionsdriftsförstärkare i det förflutna. Produktgruppen RX23E-AMCU lanserades i maj 2019 och har använts i stor utsträckning i industriella instrumenteringsapplikationer som temperaturkontroller, lastceller och sensormoduler för spänningsmätare.

Om Renesas Industrial Sensor Solutions

Renesas erbjuder flera MCU: er med förbättrade analoga funktioner för olika avkänningssystem. Produktgruppen RA2A1MCU är baserad på en 32-bitars armkärna; Renesas SynergyTMS1JAMCU-produktgruppen har avancerade analoga funktioner och integrerade säkerhetsfunktioner, som är idealiskt lämpade för lågeffekt, kostnadskänsliga industriella IoT-sensorapplikationer. Renesas erbjuder också RL78 / I1E 16-bitars MCU-produktgrupp med integrerade 24-bitars ΔΣA / D-omvandlare. Dess lilla 4mm fyrkantiga paket är perfekt för kompakta tryckgivare och kompakta flödesgivare. Förutom MCU: er erbjuder Renesas också en mängd olika sensorprodukter, inklusive temperatursensorer och flödesgivare, och kommunikations-IC: er som stöder standarder som IO-Link, RS485 och AS-i. Dessa sensorsystemlösningar hjälper till att påskynda inbäddningen av industriell utrustning i IoT-ramverket.