Välj ditt land eller region.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Qualcomm släpper Snapdragon Ride-plattformen: skalbar och anpassningsbar, vilket banar vägen för autonom körning

Qualcomm höll en presskonferens inför CES inför lanseringen av den nya Qualcomm Snapdragon RideTM-plattformen och utvidgade företagets breda bilportfölj. Plattformen är en av de mest avancerade och skalbara öppna autonoma körlösningarna inom bilindustrin, inklusive Snapdragon RideTM Safety System-on-Chip (SoC), Snapdragon RideTM Safety Accelerator och Snapdragon RideTM Autonomous Stack.


Snapdragon Ride kan erbjuda kostnadseffektiva och energieffektiva kompletta systemnivålösningar för komplexa behov av autonom körning och ADAS (Advanced Driver Assistance Systems). Snapdragon Ride kombinerar en unik SoC-, accelerator- och autonom körningsprogram för körning för att ge biltillverkare en skalbar lösning som stöder tre segment av autonoma körsystem: L1 / L2-nivå-initiativ Safe ADAS-för bilar med automatisk nödbromsning, trafikskyltigenkänning och körfält hålla hjälp; L2 + nivå "Convenience" ADAS för autonom körning på motorvägar, stöd för självparkering och bilar som kör i stadstrafikmiljöer med ofta parkering; L4 / L5-nivå helt autonom körning för autonom körning, robottaxier och robotlogistik i stadstrafikmiljöer.


Snapdragon Ride-plattformen är byggd på en serie olika Snapdragon-fordonssocialer och acceleratorer och använder skalbara och modulära högpresterande heterogena flerkärniga CPU: er, energieffektiva AI- och datorsynmotorer och industriledande GPU: er. Baserat på olika kombinationer av SoC: er och acceleratorer, kan plattformen matcha behoven hos varje segment av autonom körning och ge branschledande kyleffektivitet, från 30 TOPS-klasser för L1 / L2-applikationer till L4 / L5-körning, 130 Watt strömförbrukningsenhet över 700 TOPS.


Därför kan plattformen stödja passiv eller luftkyld värmeavledningsdesign och därigenom minska kostnaderna, förbättra tillförlitligheten, eliminera dyra vätskekylsystem, förenkla fordonets utformning och utöka körområdet för elfordon. Snapdragon Rides sortiment av SoC: er och acceleratorer är utformade för ASIL-D (Automotive Safety Integrity Level D) -system.

Snapdragon Ride kommer att levereras till biltillverkare och Tier 1-leverantörer för förutveckling under första halvåret 2020. Snapdragon Ride-utrustade bilar förväntas komma in i produktion 2023.

Nakul Duggal, senior vice president för produktledning vid Qualcomm Technologies, Inc., sade: "Under de senaste åren har vi visat företagets tekniska styrka inom fordonsområdet genom storskalig implementering av lösningar, det vill säga nästan alla typer av bilar. Nu lanserar vi med glädje den första generationen av Snapdragon Ride-plattformen som en mycket skalbar, öppen, helt anpassningsbar och mycket optimerad energiförbrukning autonom körningslösning, som kan uppfylla kraven i New Car Evaluation Specification (NCAP) till autonom körning till L2 + nivå motorväg Till en rad behov för robottaxier. "

Säkerhet SoC och acceleratorprogramvara och hårdvarulösningar

Qualcomm anser att nästa innovation inom bilindustrin förväntas vara "bekvämlighet" ADAS på L2 + -nivå, och myndighetskraven driver också hårdvarulösningen i Snapdragon Ride-plattformen från en enda SoC för aktiva ADAS-system till en mycket hög skalbar Arkitekturen består av flera SoC: er och dedikerade autonoma köracceleratorer för att stödja helt autonoma autonoma körsystem.

Qualcomms ADAS SoC-familj och acceleratorfamilj använder heterogen databehandling, som fullt ut beaktar applikationens behov i början av designen. Genom att utnyttja Qualcomm Technologies nästa generations artificiell intelligensmotor, de nämnda ADAS SoC: erna och acceleratorerna kan effektivt hantera stora mängder data för fordonssystem, inklusive ISP: er för kamerasensorer, förbättrade DSP: er för sensorsignalbehandling, högpresterande CPU: er för planering och beslutsfattande, banbrytande GPU: er som stöder avancerad visualisering och uppslukande användarupplevelse, dedikerade säkerhets- och säkerhetsundersystem över SoC: er och autonoma drivande acceleratorer.


Genom autonoma drivande acceleratorer ger Qualcomm Technologies energieffektiva datorkapaciteter till vanliga bilar, och sådana ekvivalenta funktioner stöds för närvarande långt ifrån fordonsindustrin eftersom hög komplexitet och dyra termiska lösningar inte kan uppnås på grund av strikta krafter på strömförbrukning. .

Lanserar Snapdragon Ride Autonomous Driving Software Stack

Qualcomm Technologies nya programvarustack dedikerad till autonom körning är en modulär och skalbar lösning integrerad i Snapdragon Ride-plattformen, vilket hjälper biltillverkare att säkerställa ökad säkerhet och komfort för varje dagskörning, till exempel automatisk navigering av Humanoid motorvägskörning, samt erbjuder modulära alternativ som uppfattning, positionering, sensorfusion och beteendeplanering.

Qualcomm Technologies integrerade fordonsplattform förbättrar företagets ledarskap inom informationsbehandling i fordon, audiovisuell information och samtrafik i bil och driver tillväxt för företag. Det totala värdet på order i dessa områden är för närvarande över 7 miljarder dollar.

Som branschens ledande leverantör av informationsbearbetning och halvledare för Bluetooth-anslutning för fordon har Qualcomm Technologies vunnit information om AV och digitala cockpitprojekt från 19 av världens ledande 25 biltillverkare. För närvarande har alla de största biltillverkarna i världen tagit i bruk Qualcomm Technologies rika fordonsinformationsbehandling, informationsljud och video och bilanslutna fordonslösningar. De arbetar också med Qualcomm Technologies för att leverera säkra, pålitliga och effektiva fordon, inklusive Snapdragon Ride-plattformen. lösning.

Chet Babla, vice verkställande direktör för fordonsföretag på Arm Automotive och IoT, sa: "Integrering av de högsta nivåerna av funktionella säkerhetslösningar är avgörande för storskalig implementering av ADAS och autonom körning. Framtida resor kräver samarbete mellan olika branscher, och vi arbetar med Qualcomm Technologies Att arbeta tillsammans och integrera Arms funktionella säkerhetslösningar i Snapdragon Ride-plattformen är ett exempel på att förbättra den autonoma körsäkerheten. "

John Koeter, Senior Vice President, Marknadsföring och strategi för immateriell egendom, Synopsys, sa: "Synopsys investering i immateriella rättigheter i International Organization for Standardization ISO 26262-certifiering, American Automotive Electronics Association AEC Q100 och kvalitetshantering förenklar utvecklingen av nästa -generation ADAS. Synopsys 'designWare®-gränssnitt IP, ARC®-processor IP och kombinationen av STAR Memory SystemTM och Snapdragon Ride-plattformar hjälper Qualcomm Technologies att uppnå höga nivåer av funktionssäkerhet och påskynda certifiering av deras SoC: er.

John Wall, senior vice president och co-general manager för BlackBerry QNX, sa: "BlackBerry QNX är nöjd med att samarbeta med Qualcomm Technologies och Snapdragon Ride-plattformar. QNX® OS Security och QNX® Hypervisor Security ger säkra, säkra och pålitliga autonoma körplattformar . Programvarugrundlaget för Qualcomm Technologies. Eftersom Qualcomm Technologies ytterligare utvidgar produktlayouten för området autonom körning ser vi också fram emot att fördjupa samarbetet mellan de båda parterna och inrätta nya möjligheter. "

Ritesh Tyagi, General Manager, Automotive Business, Infineon Silicon Valley Innovation Center, sade: "Infineon har alltid åtagit sig att leverera kärn halvledarteknologi för att göra bilar säkrare, smartare och mer miljövänliga. Våra AURIXTM-mikrokontroller integrerar företagets förtroende för beräkningskompetens är en grundläggande modul i säkerhetskritiska fordonsapplikationer. Infineon och Qualcomm Technologies samarbetar för att designa och tillhandahålla tillförlitliga, skalbara och energieffektiva datorsystem som hjälper till att driva högautomatiserade bilar på en bredare marknad.

"Vi är mycket nöjda med att arbeta med Qualcomm Technologies för att utveckla en nästa generations AUTOSAR-arkitektur som kan skala för att möta kundernas behov, integrera EB corbos-mjukvara och Snapdragon Ride-plattformen. Våra produkter med Qualcomm Technologies-teknik gör det möjligt för leverantörer av Tier 1 och bilproducenter kan ta med ADAS till produktionsbilar snabbare och mer effektivt. "

"On Semiconductor är nöjd med att integrera vår ADAS-familj av sensorer i Snapdragon Ride-plattformen. Genom nära samarbete med Qualcomm Technologies kan våra ADAS-sensorer Sömlös och robust interoperabilitet med Qualcomm Technologies-processorer och -programvara, vilket hjälper biltillverkare och levererar en snabb leverantör -effektivt utrullning av nästa generations lösningar. Dessutom digitala AV-cockpits och autonoma körsystem. Dessutom kommer det flexibla tillägget av fordonsfunktioner som förarövervakning och övervakning i fordon också att påskynda populariteten av dessa nya funktioner i säkerhet och bekvämlighet. "


Fördelarna med Snapdragon Ride-plattformen

• Bevisat och integrerat säker bilstödspaket som stöder säkert operativsystem och hypervisor

• Säkerhetsramar tillhandahållna av ledande fordonsföretag, inklusive Adaptive Automotive Open System Architecture (Adaptive)

AUTOSAR)

• Optimerat och komplett bibliotek med grundläggande funktioner för datorsyn, sensorsignalbehandling och standarddatorbibliotek

• AI-verktyg för att förbättra modelleffektiviteten och optimera driftsmiljön för heterogena datorenheter

• Komplett autonom körningsprogramvara för körning av motorvägar, till exempel den uppfattning som krävs för motorvägskörning

Och planeringsfunktioner

• Kostnadseffektiv positioneringslösning som stödjer Qualcomm® synförstärkt positionering med hög precision

• Hårdvara och programvara i en slingtestmiljö

• Verktyg för datahantering som stöder intelligent datainsamling och automatisk annotering