Välj ditt land eller region.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Qualcomm lanserar Snapdragon 480 5G mobilplattform, 5G-prisvärda modeller kommer att explodera

Den 4 januari 2021 tillkännagav Qualcomm Technologies lanseringen av Qualcomm Snapdragon 480 5G mobilplattform, som är den första Snapdragon 4-serien mobilplattform som stöder 5G. Snapdragon 480 kan ytterligare främja populariseringen av 5G, vilket möjliggör lansering av fler 5G-mobiltelefoner på nybörjarnivå.

Kedar Kondap, vice president för produkthantering på Qualcomm Technologies, sa: "Qualcomm Technologies kommer att fortsätta att påskynda den globala 5G-kommersialiseringsprocessen så att fler användare kan använda 5G-smartphones, särskilt när människor runt om i världen fortsätter att upprätthålla fjärrkommunikation. Snapdragon 480 Mobilplattformen 5G kommer att överträffa förväntningarna hos OEM-tillverkare och konsumenter för denna produktnivå och tillhandahåller mellanhöga och avancerade funktioner till överkomliga priser. "

Det är underförstått att Snapdragon 480 integrerar Snapdragon X51-modemet och stöder mmWave och nätverk under 6 GHz. Att lägga till 5G till 4-serieplattformen kan ytterligare sänka kostnaden och priset för 5G-mobiltelefoner. För närvarande har priset på de flesta 5G-mobiltelefoner i princip uppgått till 500 US $, och mobiltelefoner med 5G-funktioner finns i princip i mellan- eller mellan-till-avancerade mobiltelefoner.

Qualcomm lade till 5G i 4-serien för att hjälpa mobiltelefontillverkare att producera 5G-mobiltelefoner till ett värde av 125-250 USD. Man tror att mer populära och ekonomiska 5G-mobiltelefoner kommer att visas 2021.

Förutom 5G-funktionen hos Snapdragon 480, jämfört med föregående generation Snapdragon 460, kommer prestandan också att förbättras avsevärt. Prestandan för CPU och GPU för Snapdragon 480 är dubbelt så stor som för den tidigare modellen, och prestanda för AI-uppgifter ökas med 70%. Dessutom är Snapdragon 480 det första 4-seriechipet med 8 nm-process, den första stöder Quick Charge 4 Plus, den första stöder 120 fps FHD + -panelen, den första ger stöd för statisk bildbehandling med 64 miljoner pixlar, den första ger tre kameraintegrationer tre ISP , Kan ta tre bilder samtidigt.

Det beräknas att den första mobiltelefonen utrustad med Snapdragon 480 förväntas anlända under första kvartalet 2021. Stora företag som vivo, OPPO, Xiaomi, Motorola och HMD: s Nokia förväntas också lansera mobiltelefoner utrustade med denna plattform i framtida.