Välj ditt land eller region.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Inte optimistiskt om MediaTeks 5G-utsikter? Asiatiska utländska investeringar: marknadsröst är för optimistiskt

Enligt Yahoo News indikerar den senaste forskningsrapporten från den asiatiska avdelningen för utrikesinvesteringar att MediaTeks 5G-system med singelchip (SoC) är fragmenterad och fortsätter att möta Qualcomms konkurrensutmaningar. Därför verkar marknadsförväntningarna på MediaTeks 5G-prospekt för optimistiska.

Underinvesteringar utländska investeringar påpekade att MediaTeks vinstmarginalprognos är mycket konservativ, främst på grund av MediaTeks 5G SoC-marknad är fragmenterad, den rivaliserande Qualcomm har fortfarande branschens ledande fördel, det fortfarande bara TSMC en fab partner, och företaget är i 5G Marknaden är huvudsakligen koncentrerad i mitten till låg ände. Därför höjdes målpriset för MediaTek från 277 yuan till 306 yuan, och värderingen hölls till ett reducerat pris.

Asiatiska utländska investerare påpekade att det grovt beräknas att den globala marknaden för 5G-mobiltelefoner år 2020 kommer att uppgå till 160 miljoner till 200 miljoner, varav Apple, Samsung, Huawei och Xiaomi kommer att leverera 65 miljoner, 35 miljoner, 50 miljoner och 10 miljoner respektive. . Det bör dock noteras att ovanstående varumärken och MediaTeks MTK inte är relevanta.

Om man antar att det totala antalet 5G-mobiltelefoner 2020 kommer att nå 200 miljoner kommer de återstående varumärkena som delas av MediaTek och Qualcomm att vara 40 miljoner. På grund av Qualcomms ledande 5G SoC-produktplanering antas emellertid att Qualcomm och MediaTek kommer att dela upp 40 miljoner enheter i ett 7: 3-förhållande. Det beräknas att MediaTeks 5G-mobiltelefonsändningar år 2020 endast kommer att uppgå till cirka 12 miljoner. enhet.

Samtidigt påpekade det asiatiska utrikesdepartementet att det finns vissa röster som Kinas fastland kommer att gynna MediaTek för att popularisera och driva mellangränsen 5G smart telefon. Det förväntas emellertid att i de tidiga stadierna av 5G kommer fastlandet att prioritera resurser för infrastruktur och industriella applikationer som kräver låg latens och högt databredband snarare än smartphones. Med andra ord verkar marknadens förväntningar på MediaTek 5G för optimistiska.