Välj ditt land eller region.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Nikkei: USA kommer att ge ekonomiskt stöd till asiatiska länder som deltar i förbudet mot Huawei

Nikkei Asian Review rapporterade att en äldre amerikansk diplomat sa att den amerikanska regeringen kan ge ekonomiskt stöd för att förbjuda Huawis 5G-utrustning.

Huawei är attraktiv för utvecklingsländer med begränsade resurser eftersom dess produkter och tjänster i allmänhet är billigare än Ericsson och Nokia. Men Keith Krach, den amerikanska biträdande statssekreteraren för ekonomisk tillväxt, energi- och miljöfrågor, sa i ett rundbordssammanträde med Nikkei och andra japanska medier att dessa priser också har dolda kostnader.

När Krach kommenterade, deltog Storbritannien och Frankrike i följd i USA: s handlingar. Krach sa att USA inte litade på Huawei, utan låt andra länder ersätta Huawei-tillverkad utrustning.

"Vi kan göra mycket för att hjälpa utvecklingsländerna att ersätta Huawies utrustning. Statliga myndigheter som US International Development Finance Corporation och USA: s Export-Import Bank kommer att ge hjälp."

Enligt propositionen som antogs i oktober 2018 fördubblade den amerikanska regeringen regeringens investeringskapacitet för infrastruktur. Krach antydde att det kan samarbeta med Japan och Australien för att öka byggandet av kommunikationsinfrastruktur. Krach sa att en betrodd telekommunikationsinfrastruktur är "en del av vår Indo-Stillahavsstrategi." För länder som Filippinerna och Thailand som inte har avvecklat Huawei-produkter tror jag att det första vi måste göra är att samarbeta med dem för att se om de kan ersätta eller ändra beslutet.

Krach sa att på sikt planerar USA att utöka sin "5G-rena rutt", som syftar till att ta bort leverantörer som Huawei och ZTE från 5G-kommunikationen som kommer in och lämnar USA: s diplomatiska anläggningar.

Han sa: "Vi kommer snart att utöka planen utöver 5G, inklusive APP, system, datacentra, moln och optiska ubåtskablar."