Välj ditt land eller region.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

New York Times: rädsla för att viktiga marker kommer att vara slut, USA skjuter inhemsk ledarskapacitet för återuppbyggnad

Enligt New York Times har högre amerikanska försvarsombud nyligen träffat teknikledare för att uppmuntra dem att bygga nya halvledarproduktionslinjer i Kina för att förhindra att TSMC och andra tillverkare stänger av utbudet av amerikanska chips.

Enligt rapporten sade anonyma personer som deltog i samtalen att orsaken till samtalen var att den amerikanska regeringen fann att militären i allt högre grad förlitar sig på chips tillverkade utanför Kina, särskilt i Taiwan, där TSMC har en viktig position i kommersiellt chipfält. Chips som den producerar kan användas i rymdskepp, satellit, drönare och trådlös kommunikation. Enligt människor som är bekanta med saken är vissa äldre försvarsombud och chiptillverkare oroade över att leverantörer i Taiwan kommer att begränsa eller stänga av leveransen av chip.

Liu Deyin, ordförande för TSMC, sa att han nyligen diskuterade med handelsministeriet byggandet av en ny fabrik i USA. Han sa att det största hindret är finansiering. en stor mängd subventioner behövs eftersom driftskostnaderna i Förenta staterna mycket överstiger Taiwan.

"Allt beror på när vi kan minska kostnadsklyftan," sade han i en intervju.

Det rapporteras att det amerikanska försvarsdepartementet har varit oroligt under lång tid. Förenta staterna har använt elektroniska komponenter som en gång bara producerades i sitt eget land i sina mest avancerade vapen, men de inhemska produktionslinjerna för många chips har redan överförts utomlands, vilket väcker rädsla för att en gång det finns politiska eller militära utländska i krisen , tillförsel kommer att avbrytas. Vikten av specialkomponenter fortsätter att öka. Till exempel utvecklades programmerbara marker som har spelat en framträdande roll i F-35 jaktflygplan av Silicon Valley och tillverkas främst i Taiwan. Dessutom är den trådlösa basbandsprocessorn som krävs av den nya generationen av 5G-kommunikationsfunktioner som USA värderar, dess tillverkningsteknik ligger i händerna på TSMC.

Tidigare sa Lisa Porter, biträdande chef för forskning och teknik i USA, vid ett teknikhändelse i Los Angeles att säkerställa säkerheten för viktiga komponenter och mjukvaruförsörjningskedjor är en "makro" -fråga som det amerikanska försvarsdepartementet och teknikföretagen måste arbeta tillsammans för att lösa.

I detta avseende har Förenta staterna vidtagit motsvarande åtgärder, tillhandahåller leverantören av chipstjänster i Minnesota, SkywaterTechnology den här veckan, att försvarsministeriet kommer att investera 170 miljoner dollar för att hjälpa det att öka kapaciteten och förbättra tekniken, såsom produktion av chips som kan motstå rymdstrålning.

Panelen rekommenderade att den federala regeringen subventionerar mer inhemsk chipproduktion. Kostnaden för en avancerad kommersiell anläggning kan dock vara så hög som 15 miljarder dollar, utöver de återkommande kostnaderna för drift, bemanning och leverans av dessa anläggningar.

Enligt rapporten är TSMC ledande inom ordertillverkningstjänster som kallas "chip-gjuteri". Under de senaste åren har det gått före Intel när det gäller att minska chipkretsar för att förbättra chipprestanda. Tillverkningsfördelen är en av orsakerna till att den fortsätter att ta emot order från stora amerikanska chipdesignföretag som Apple, Qualcomm och NVIDIA, vars chips blir allt viktigare i försvar och civil användning.