Välj ditt land eller region.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Koreanska medier sade att Sunny Optical kommer att leverera ToF-modulen för Samsung Galaxy S11

Koreanska medier Elec rapporterade nyligen att Sunny Optical, den ledande tillverkaren av optiska produkter i Kina, kommer att tillhandahålla tid-of-flight-moduler för Samsungs nästa generations flaggskeppssmartphone (Galaxy S11-serien). Enligt en branschexplosion den 21 oktober är det andra gången som Sunny Optical levererar Samsung Electronics sedan Galaxy S10 5G-versionen i år.

Marknadsexperter förväntar sig att konkurrensen med koreanska kameramodulstillverkare kommer att intensifieras ytterligare. När det gäller ToF är det en 3D-avkänningsteknik. Med tillväxten av förbättrat (AR) och virtual reality (VR) innehåll förväntas det bryta ut i 5G-eran.

I Sydkorea kommer Namuga och Partron att vara de två största leverantörerna av Galaxy S11 ToF-modulen. Samtidigt levererade de två företagen också ToF-moduler till Galaxy Note 10+-modellerna.

Men i år har Sunny Opticals vikter ökat exponentiellt tillsammans med Partron och levererat ToF-moduler till Samsungs Galaxy S10 5G-flaggskeppssmartphone.

Just nu står Sunny Optical endast för en liten del av Samsungs elektroniska kameramodulförsörjningskedja. Men med tanke på nästa generation förväntas Galaxy S11 ytterligare öka vikten på ToF-modulen, vilket innebär att den kinesiska leverantören kan få mer affärer.

Förra året markerar det första gången att Sunny Optical har levererat kameramoduler till Samsungs avancerade produkter. En branschrepresentant sa: "Uppkomsten av Sunny Optical har gjort att koreanska leverantörer känner sig nervösa."

Det förväntas att Sunny Optical kommer att stå för cirka 20% av Samsungs kameramodelförsörjning i år. Largan Precision i Taiwan fyller ytterligare 10%, medan koreanska företag som SEKONIX fortfarande dominerar 70%.

Under första halvåret ökade försäljningen på den asiatiska utlandsmarknaden med 140% från året innan till cirka 400 miljarder vann (2,3 miljarder yuan). Drivet av Samsung förväntas dess utveckling på den koreanska marknaden stå för en större andel än samma period förra året.