Välj ditt land eller region.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Koreanska medier: Sydkoreas regering planerar att använda AI för att utveckla industrier för material, delar och utrustning

Enligt koreanska medier etnews planerar den sydkoreanska regeringen att använda "artificiell intelligens" för att utveckla landets material-, delar- och utrustningsindustrier.

Det rapporteras att den sydkoreanska regeringen kommer att söka standardisering av branschrelaterade data och upprätta en "virtuell ingenjörsplattform" baserad på artificiell intelligens. Dessutom planerar den att tillämpa "arbetsflöden för artificiell intelligens" från materialval till processutveckling för att avsevärt minska den tid och kostnad som krävs för kommersialisering.

Det förväntas att eftersom den japanska regeringen införde Sydkoreas exportrestriktioner förra året kommer industrier, universitet, regeringar och forskningsinstitutioners ansträngningar för olika material, delar och utrustning att ge synergistiska effekter genom artificiell intelligens.

Sydkoreas ministerium för handel, industri och energi (MOTIE) har nyligen börjat utföra datastandardiseringsarbete med stora organisationer relaterade till material-, delar- och utrustningsindustrin. Huvudmålet är att förena olika former av data spridda överallt i enlighet med specifika standarder. Tillämpa dessa data på lösningar för artificiell intelligens.

En talesman för branschen sa: ”Artificiell intelligens kommer att användas för att bygga ett ledningssystem med relevant branschdata. Med tanke på att vi har att göra med en stor mängd data kommer den här processen att ta lite tid. ”

Rapporten uppgav att den artificiella intelligensbaserade plattformskonstruktionen för de tre stora industrier kommer att vara en del av MOTIE: s "Virtual Engineering Platform Construction Project". MOTIE använder simuleringsprogramvara för att genomföra produktutvecklingsfaser för företag i branschen och har åtagit sig att formulera den bästa produktionsprocessen.

Dessutom har projektet utvidgat omfattningen av projektet till området "data om materialinnovation". Artificiell intelligens kommer att användas för att analysera databasen lagrad på den virtuella teknikplattformen och förbereda ett system som rekommenderar den bästa processen baserat på personliga förhållanden. Den programvarubaserade virtuella teknikplattformen har stött 191 företag genom 53 simuleringsprogram. Som ett resultat har produktutvecklingskostnaderna minskat med 3,66 US $ och den genomsnittliga utvecklingscykeln har förkortats med cirka 35,2%.

Det förväntas att artificiell intelligensbaserade plattformar kommer att kunna tillhandahålla mer exakta simuleringar än programvarubaserade plattformar och hjälpa företag att effektivt minska produktutvecklingskostnader och utvecklingscykler. Detta beror på att artificiell intelligens kan användas för olika ändamål, såsom materialdesign, prestationsförutsägelse, processdesign, tolkning av delar och färdiga produkter, och utvärdering av tillförlitlighet relaterad till prestanda och liv.

Det rapporteras att MOTIE har säkerställt att investera tiotals miljoner dollar i slutet av nästa år. Ministeriet förväntas arbeta hårt för att påskynda standardiseringen och säkerheten för material och komponentdata för att implementera artificiell intelligensinlärning i större industrier som kemi, metaller, keramik och fibrer.

AI-baserade plattformar förväntas spela en nyckelroll i strategin "Material, Parts and Equipment 2.0" som genomförs av hela regeringen, eftersom epidemins spridning nyligen har gjort digital transformation och kontaktlösa metoder till nyckeln till hela branschen.