Välj ditt land eller region.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Koreanska medier: Efter 6 månader i följd av stigande stoppade DRAM-prisuppgången

Enligt BusinessKorea slutade DRAM-priserna plötsligt att stiga efter sex månader i rad. Rapporten förutspår att eftersom ordervolymen kommer att börja sjunka från tredje kvartalet i år förväntas priset sjunka igen.

Enligt data från marknadsundersökningsföretaget DRAMeXchange den 30 juni var det genomsnittliga fasta transaktionspriset för DDR4 8 Gb DRAM, som främst användes för datorer i juni, 3,31 $, vilket var detsamma som i maj. DRAMeXchange uppgav att den uppåtgående trenden från december 2019 till maj 2020 har upphört.

DRAMeXchange sa också att trots ökningen i efterfrågan på DRAM i datorer och bärbara datorer förväntar byrån att priset på DRAM kommer att förbli oförändrat eftersom efterfrågesidan styr sin ordervolym i hopp om att priserna kommer att falla i framtiden.

Enligt DRAMeXchange-rapporten har DRAM-spotpriserna, som återspeglar kortsiktiga marknadsförhållanden, också fallit med mer än en fjärdedel och fallit med mer än 17% under denna period. DRAMeXchange förväntar sig därför att DRAM-priserna kommer att minska under tredje kvartalet och uppskattar att fasta transaktionspriser för server DRAM kommer att falla med mer än 5% från föregående kvartal, medan fasta transaktionspriser för PC DRAM kommer att falla med 5%.

Branschexperter påpekade att den främsta orsaken till den senaste tidens nedgång i prisökningen är nedgången i efterfrågan på halvledare i Nordamerika och Europa. Samtidigt har dock priserna på 128 Gb NAND MLC-flashminne för SSD-enheter och USB-lagringsenheter varit oförändrade under de senaste fyra månaderna.