Välj ditt land eller region.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Japanska medier: Apple strävar efter 5G iPhone-försening högst 1-2 månader

Enligt Nikkei Asian Review arbetar Apple hårt för att avhjälpa de stora förseningarna i sin senaste 5G iPhone-produktion orsakad av epidemin. "De arbetar hårt för att arbeta övertid och strävar efter att försena högst 1-2 månader."

Rapporten citerade källor som säger att bedömningen för tre månader sedan var att den sämsta produktionen av 5G-iPhoner kanske måste dras till 2021, men eftersom Apple har arbetat hårt för att hålla jämna steg med framstegen är det inte troligt att dra vidare för så länge nu. Den nuvarande utvecklingen är att massproduktionen kan bli försenad i flera månader, men Apple gör allt för att förkorta produktionsförseningen och framstegen kan vara före bedömningen.

Kalifornien, där Apples huvudkontor ligger, begränsades från att arbeta av "hemorder" i mars i år. Apple skiljer sig dock från de viktigaste teknikjättarna. För att spara de försenade framstegen har företaget krävt att vissa hårdvaruutvecklingsteam ska återvända till huvudkontoret i maj för att komma ikapp med det nya släppt schemat för maskiner i september.

Andra källor säger dock att även om företaget fastställer en radikal tidsplan för sina leverantörer förändras situationen fortfarande. Slutmonteringen av vissa iPhones kan skjutas upp till början av oktober eller till och med senare, eftersom den slutliga designen inte har slutförts och mycket testning pågår fortfarande.

Dessutom påpekade "Nikkei" också att Apple genomförde de flesta tekniska verifieringstester av 5G-mobiltelefoner i slutet av juni, det vill säga EVT, vilket är ungefär en månad senare än vanligt.

Apple har ännu inte kommenterat saken.