Välj ditt land eller region.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Japan och Sydkorea för att gripa varandra? Japanska media: Inga problem, Japan kan köpa halvledare från Kina!

Den japanska regeringen meddelade förra veckan att de officiellt kommer att ta bort Sydkorea från den "vita listan". den 28 augusti. På eftermiddagen samma dag meddelade Sydkoreas president Wen Zaiyu också att han skulle sparka Japan ut från Sydkoreas ”vita lista”. De japanska medierna påpekade att Sydkoreas plan har liten inverkan på Japan eftersom Japan kan importera halvledare från Taiwan.

Den japanska regeringen antog kabinettbeslutet på morgonen den 2: a och kommer officiellt att ta bort Sydkorea från den "vita listan". den 28 augusti. Den så kallade & quot; vitlistan & quot; hänvisar till listan över länder som är säkra och handelsvänliga av den japanska regeringen. Japanska exportörer kan njuta av relativt förenklade förfaranden när de exporterar högteknologiska produkter till dessa länder. På eftermiddagen samma dag fördömde Sydkoreas president Wen Zemin Japans rörelse som ett "mycket hänsynslöst beslut". Myndigheterna indikerade också att de skulle vidta motåtgärder och meddela att de skulle sparka Japan ut från Sydkoreas ”vitlista”.

Enligt en rapport om den japanska Yomiuri Shimbun den 4: e sade den sydkoreanska regeringen att den skulle ta bort Japans ”vita lista” från Sydkorea, och japanska regeringstjänstemän sade att ”det kommer inte att ha stor inverkan”. Vid import och export av Japan och Sydkorea exporterar Japan främst råvaror och importerar färdiga produkter från Sydkorea. Även om Japan för närvarande importerar halvledare från Sydkorea, påpekade japanska regeringstjänstemän att "det inte kan finnas några inköp från Taiwan (halvledare), och det finns nästan inga ersättare."

Men när Sydkorea sparkades ut från Japans ”vita lista”, när japanska företag exporterar sina produkter till Sydkorea, förutom mat och trä, nästan alla föremål som kan överföras till maskinverktygsmaskiner, elektroniska delar och kolfiber krävs i princip. Erhöll exportlicenser från ministeriet för ekonomi, handel och industri.

På den andra, på presskonferensen som hölls efter kabinettmötet, sa den japanska ministeren för ekonomi, handel och industri Shiguro Hiroshi att Sydkoreas borttagning från den vita listan bara är en återgång till samma miljö som Association of Southeast Asian Nations (ASEAN ) och andra asiatiska länder. Detta är inte ett embargo. I princip kan exporten fortfarande genomföras så länge förfarandena och förvaltningen genomförs.

Dessutom hävdade Shi Geng Hongcheng också att Sydkoreas borttagning av den vita listan inte kommer att påverka den globala leveranskedjan och inte heller kommer att ha en negativ inverkan på japanska företag.