Välj ditt land eller region.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Japan och Sydkorea stärker inträdesbegränsningarna, koreanska halvledar- och panelindustrier kommer att påverkas

Enligt Korea Times kan Japans skärpning av resrestriktioner för personer som reser från Sydkorea till Japan hindra vissa företags förmåga att upprätthålla produktionslinjer, implementera och exportera ny teknik, och lokala företag kommer att möta svårigheter som resultat.

Den japanska premiärministern Shinzo Abe tillkännagav den 5: e att från 9: e till slutet av denna månad kommer turistvisum som utfärdas till kinesiska och koreanska medborgare att vara "ogiltiga", och de som kommer in i Japan från de två länderna kommer att karantäneras på utsedda platser för 14 dagar.

Eftersom Japan är en viktig exportör av Sydkorea kommer inträdesbegränsningar att påverka många företag, särskilt de inom halvledar- och panelindustrin. När Sydkoreas utrikesministerium väcker turistvarningar till Japan kommer det att vara svårt för experter och ingenjörer att underhålla och reparera utrustning för att komma in i Sydkorea.

"I det första steget av installation av utrustning kommer japanska och koreanska ingenjörer att besöka produktionslinjen för att testa och felsöka utrustningen. Personalutbyte är absolut nödvändigt. Utan personalutbyte kan affärer bli frustrerade," sade en tjänsteman vid ett lokalt halvledarföretag. Betyder.

Dessutom är Sydkoreas beroende av japansk utrustning fortfarande stort. Enligt data från Korea: s Export-Import Bank kommer 44,6% av tillverkningsutrustningen för halvledare från USA och 28,2% kommer från Japan. De flesta japanska utrustningar är komplexa och lokala företag använder den för nästa generations halvledarproduktionslinjer, till exempel EUV-processtillverkning.

Tjänstemannen sa att Sydkorea för närvarande inte begränsar exporten, så förändringarna är inte uppenbara och företaget övervakar situationen noga. Dessutom har handelsförbindelserna mellan Japan och Sydkorea varit förvirrad och affärsatmosfären påverkats. Japan är den näst största marknaden i Sydkorea. Hur man tar en försiktig inställning i framtiden.

På grund av utbrottet av det nya kronviruset har de flesta företag begränsat utlandsresor och initierat externa kontorsmodeller. Men om resebegränsningarna utökas kan det ha en betydande inverkan på utbudet och driften av företaget och tvinga företagen att ändra sina långsiktiga affärsplaner. Branschobservatörer säger Vietnam, Indien och Japan har begränsat sydkoreanerna från att komma in, vilket kan leda till förändringar i investeringar och export.