Välj ditt land eller region.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

JDI säger att det utvecklar OLED-skärmar som är mer energieffektiva och lättare att producera

Den 20 juli, enligt utländska medierapporter, sa halvledarutvecklingsteknologiföretaget, Japan Display Inc. (Japan Display Inc., JDI) att företaget utvecklar skarpare, mer effektiva och lättare att producera OLED-skärmar.

JDI: s VD Minoru Kikuoka avslöjade nyheterna i en intervju. Kikuoka sa också att det förhandlar med kunder om möjliga gemensamma investeringar i nästa generations OLED: er (organiska ljusemitterande dioder).

Kikuoka uppgav också att vi inte har för avsikt att delta i investeringskrig med konkurrenter, och (kunder) har visat stort intresse för kommersiellt samarbete med oss.

JDI levererar LCD-paneler för iPhone, och 60% av företagets intäkter kommer från Apple. Men i projektet för att byta till OLED-paneler föll företaget efter.

Den finansiella rapporten visar att JDI: s räkenskapsår 2019 intäkter var 504 miljarder yen (cirka 33 miljarder yuan), en minskning från år till år med 20,8%. JDI förlorade 101,4 miljarder yen (cirka 6,64 miljarder yuan) under räkenskapsåret 2019, vilket också är det sjätte året i följd för JDI.

Dessutom är JDI, som den största skärmtillverkaren i Japan, på väg att kollapsa. Detta beror främst på att de var för besatta av LCD-teknik och ignorerade OLED.

Enligt japanska medierapporter har JDI nyligen startat småskaliga provproduktioner av AMOLED-skärmar, som kan användas i Apple Watch, som Apple för närvarande bara köper från LG Display. På grund av misslyckandet med att byta till OLED-skärmprodukter i ett tidigt skede har verksamheten hos Japan Display Corporation påverkats avsevärt de senaste åren, och företaget har kämpat för att få de medel som krävs för massproduktion av OLED. För bara några dagar sedan beslutade den största potentiella investeraren (Harvest Group) att avbryta sin investeringsplan.