Välj ditt land eller region.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

JDI: Kinafonden har bekräftat bistånd till 80 miljarder yen JDI. Båda parter har officiellt undertecknat

Enligt utländska medierapporter sade det japanska visningsföretaget JDI (Japan Display Inc., kallad JDI) nyligen att det har tecknat ett formellt samarbetsavtal för att få maximalt 80 miljarder yen (cirka 5,3 miljarder yuan) ekonomiskt stöd från kinesiska medel.

Eftersom undertecknandet skedde senare än väntat, ändrades datumet för stämman på det officiella mötet för att godkänna ärendet från 29 augusti till 27 september.

Tidigare hade JDI fått en investering på 100 miljoner dollar från en kund. Utländska medier sa att den här kunden är Apple. Under det sista räkenskapsåret som slutade i mars stod Apple för 60,6% av Japans visningsintäkter.

JDI2018 (per 31 mars 2019) konsoliderad finansiell rapport visar att den slutliga vinsten och förlusten var 109,4 miljarder yen (cirka 6,85 miljarder yuan), en förlust under fem år i rad.

JDI står inför en tuff driftmiljö när smarttelefontillverkarna vänder sig till organiska ljusemitterande dioder (OLED) -paneler och den ökade kapaciteten hos LCD-paneltillverkare i Kina. JDI missade många Apple-beställningar på grund av den långsamma takten att flytta till OLED-paneler. JDI hoppas få externa investeringar och planerar att investera medlen i Japans inhemska fabriker för att utöka sin produktionskapacitet på OLED-panelen.

TFT-LCD, AMOLED och ny skärmteknologi inklusive flexibla skärmar, som alla är halvledarteknologier, kan kollektivt kallas halvledarskärmar. En halvledarskärm kan definieras som en allmän term för displayteknologi i vilken var och en av de minsta visningsenheterna oberoende styrs av en halvledaranordning.