Välj ditt land eller region.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Intel och Micron tecknar nytt leveransavtal för 3D XPoint


Enligt anandtech-rapporten har Intel och Micron tecknat ett nytt 3D XPoint-leverantörsavtal för minne. Analytiker tror att Intel nu kommer att behöva betala Micron mer än tidigare eftersom det är den enda tillverkaren av 3D XPoint.

Efter att ha avslutat sitt partnerskap med Microns NAND och 3D XPoint sålde Intel en andel i Lehi, Utah. Eftersom Intel ännu inte har migrerat produktionen av Optane-seriens produkter baserade på 3D XPoint till Fab 68-fabriken i Dalian, måste det teckna ett leveransavtal med Micron. Enligt avtalet säljer Micron Technology Price 3D XPoint till Intel för ett år. Det är uppenbart att Intels undertecknande av ett nytt avtal med Micron den här gången visar också att det är ovilligt att ge upp Optane-serien.

Uttalandet visar att den 9 mars enades Micron och Intel om att säga upp produktleveransavtalet mellan Micron, Intel och Micron Semiconductor Asia (PSA) den 6 april 2012, som trädde i kraft den 6 mars, samtidigt som PSA avslutades, Micron tecknade ett nytt avtal med Intel. De två företagen avslöjade inte ytterligare detaljer, bara för att det nya avtalet ändrade prissättning och rättighetsvillkor.

Objektivanalytiker sa att Intel tappar pengar på NVM Solutions Group (NSG) eftersom 3D XPoint har visat sig vara mycket olönsamt. Det beräknas att Intel tappade ungefär 2 miljarder dollar i 3D XPoint under 2017 och 2018 och förlorade 1,5 miljarder dollar 2019.