Välj ditt land eller region.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Intel Earthquake: Självingenjören lämnar och den tekniska avdelningen är indelad i fem

Enligt Taiwan Media Economic Daily kommer Intels chefingenjör Murthy Renduchintala att lämna eftersom 7nm-processen kommer att försenas i minst 6 månader, och framstegen inom forskning och utvecklingsteknologi ligger bakom branschen.

Det är underförstått att Murthy Renduchintal för närvarande också är ordförande för Intels teknik, systemarkitektur och kundteam. Han lämnar den 3 augusti, och teamet han leder kommer också att delas och ledas av andra handledare.

Intel uttalade i ett uttalande att denna justering är "fokus och ansvarskänsla för att påskynda produktledarskap och förbättra processen för processteknologi."

Renduchintala gick med i Intel 2015 och betraktas som en viktig verkställande direktör med Swann. Han har varit vice verkställande direktör för Qualcomm och har varit chef för Accenture sedan april 2018. Efter att ha anslutit sig till Intel var han initialt ansvarig för kund- och IoT-affärs- och systemarkitekturteam. 2016 skickade han ett memo till andra ledande befattningshavare för att utarbeta en uppsättning planer för att hantera det han kallade situationen "konkurrenskraftsgap" och krävde behovet av att uppgradera Intels designverksamhet. Renduchintala befordrades därefter till sin nuvarande position.

De senaste personalförändringarna visar att Intel överväger olika driftsinstruktioner när det uppstår produktionssvårigheter och 7nm-processen är svår att producera.

Renduchintala betraktades ursprungligen som en möjlig ersättning för Kezaiqi. Kezaiqi avgick från stillingen som Intel CEO 2018 på grund av personliga affärer med anställda.

Dessutom är Renduchintala också en av Intels högst betalda chefer med en total årslön på 26,88 miljoner US $ i slutet av 2019.

Nu när Renduchintala är på väg att lämna kommer hans team att delas upp i fem organisationer, inklusive en teknikforskning och utvecklingsteam ledd av Ann Kelleher, som kommer att åtagas att främja 7nm-processen.