Välj ditt land eller region.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

För att eliminera beroendet av solutrustning i Kina planerar Indien att införa en importtull på 40% nästa år

Enligt den ekonomiska dagstidningen sa den indiska premiärministern Modi i en video idag att Indien kommer att bygga Asiens största solkraftverk. Indiens mål är att eliminera importberoendet för all utrustning, inklusive solpaneler.

På grund av vikten av Indiens upphandlingar på pris står kinesiska solprodukter för 80% av den indiska marknaden, så Modis samtal ovan visar också att Indien kommer att bojkotte Kina på solrelaterade produkter.

Han betonade att den centrala regeringen i Indien vidtar flera åtgärder för att öka produktionen av solceller och komponenter i Indien, och har beslutat att statliga enheter och statliga institutioner endast kommer att producera solceller och komponenter i Indien.

Modi sa att som en del av den särskilda ekonomiska planen "Admanirbar Bharat" och Indiens självförsörjningsrörelse är Indiens mål att eliminera importberoendet för all utrustning inklusive solpaneler.

Indiens minister för ny och förnybar energi RK Singh har uttalat att den kommer att överväga att höja tullarna på importerade solmoduler med 20% till 25% från 1 augusti och ta ut 40% nästa år; import av solceller kommer att börja i augusti. En 15% tariff tas ut och det anses öka det till 30% till 40% nästa år.

Emellertid är den nuvarande självgjorda hastigheten för solsystemkomponenter i Indien mindre än 50%, och det beror fortfarande på import. Kostnaden för tillverkning av solrelaterade komponenter i Indien är också högre än för Kina. Modis ovan nämnda tillkännagivande kommer att bli en stor utmaning.