Välj ditt land eller region.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Imagination tillkännager resultat för 2020, företagets vinster ökar

För några dagar sedan tillkännagav Imagination Technologies sin prestanda för 2020 och dess totala intäkter ökade med 44% till 125 miljoner dollar. Vinsten 2020 kommer att uppgå till 4 miljoner US dollar, medan intäkterna under 2019 kommer att uppgå till 87 miljoner US-dollar och en förlust på 18 miljoner US-dollar.

Företaget slutförde försäljningen av affärsenheten Ensigma till Nordic Semiconductor den 31 december 2020. Banken har 60 miljoner dollar i kontanter och ingen ytterligare skuld.

Imagination har en marknadsandel på 35,5% inom GPU-området för smartphones och är den största GPU-leverantören i fordonsindustrin och står för cirka 43% av marknaden. Från och med 2019 har Imagination successivt släppt A-serien och B-serien GPU-IP: er, som har superprestanda och kan hjälpa kunder att få en stor konkurrensfördel inom GPU-området. För närvarande har Imagination sex kunder inför marknaden för bärbar dator, stationär PC eller datacenter.

Den nya VD Simon Beresford-Wylie sa: ”Jag tror att Imagination har gått in i ett viktigt steg. Jämfört med 2019 utgör dessa preliminära beräkningsresultat en betydande vändpunkt. Det är en viktig språngbräda för oss för att uppnå tillväxt och öka lönsamheten 2021. Företaget har visat sig vara motståndskraftigt, men denna framgång drivs av dess förmåga att förnya och tillhandahålla tjänster till våra kunder. IP krävs för framgång på GPU och AI-driven marknad. "

Imagination är helägt av CanyonBridge, ett private equity-företag, och fokuserar på grafik- och bildbehandlingsteknik, och dess områden involverar strålspårning, AI, neurala nätverksacceleratorer etc.

Ray Bingham, grundare av Canyon Bridge och verkställande ordförande för Imagination, sa: "Vi har ambitioner för Imagination. Baserat på detta har vi investerat mycket i forskning och utveckling, skapat en enastående ny GPU-arkitektur och återupplivat utvecklingen av företagets innovativa teknik är integrerad med dagens viktiga utvecklingstrender, inklusive fjärrarbete, molnbearbetning, AI och autonom körning, särskilt ADAS. Under ett utmanande 2020 fortsätter Imagination att ge kunderna IP-teknik och driva kundernas framgång konsumenter med en bättre upplevelse. "