Välj ditt land eller region.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Huawei's UK 5G-byggverksamhet kan förstöras! Den brittiska regeringen förhandlar med japanska och koreanska leverantörer

Enligt Reuters-rapporter avslöjade en insider att brittiska myndigheter har diskuterat leveransen av 5G-nätverksutrustning med företag i Sydkorea och Japan. Det rapporteras att detta är en del av planen för att utveckla Huawies alternativa leverantör.

Källan sa att Storbritanniens förhandlingar med Japans NEC och Sydkoreas Samsung Electronics var en del av en plan för att diversifiera 5G-leverantörer som regeringen meddelade förra året. Bloomberg rapporterade först denna nyhet.

Den brittiska regeringen, NEC och Samsung svarade inte på detta. Men Huawies verksamhet i Storbritannien verkar inte särskilt optimistisk.

I januari i år noterade Storbritannien Huawei som en "högriskleverantör" och tillkännagav att det skulle begränsa Huaweis 5G-affärsandel till mindre än 35% och utesluta det från kärnnätverket. Samtidigt rapporterade de brittiska medierna nyligen att den brittiska premiärministern Boris Johnson har beordrat regeringstjänstemän att formulera planer för att minska Huawis deltagande i byggandet av 5G-nät i Storbritannien till noll 2023.

Även om Huawei vice president Zhang Jiangang tidigare sa i ett uttalande som skickades till Newsweek, är rapporterna ogrundade. Men Reuters påpekade att brittiska tjänstemän sade att London för närvarande överväger möjligheten att tillåta Huawei att helt dra sig ur landets 5G-konstruktion år 2023.

Dessutom är de brittiska myndigheternas säkerhetsmyndigheter oroade över effekterna av de nya amerikanska sanktionerna, eftersom ytterligare amerikanska förordningar om Huawei påverkar Huawis chipverksamhet. Jag vet inte om Huawis beslutsamhet att bygga ett 5G-nätverk för Storbritannien förblir fast.