Välj ditt land eller region.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

HP avvisar återigen Xerox: s uppköpserbjudande på 35 miljarder dollar: värde undervärderat

HP på torsdagen (5 mars) avvisade Xerox erbjudande på cirka 35 miljarder dollar och sa att flytten undervärderade HP.

Enligt tidigare rapporter, i november förra året, gjorde Xerox formellt ett förvärvserbjudande till HP. Den planerar att förvärva HP med kontanter och lager på $ 22 per aktie, värderat till cirka 33,5 miljarder dollar, och utfärdade två bud den 17 och 24 november. Men avvisades av HP. Den 10 februari 2020 uppdaterade Xerox Corporation det senaste erbjudandet för HP, från den ursprungliga planen på 22 dollar per aktie till 24 dollar per aktie, med en total köpeskilling på cirka 34 miljarder dollar.

Den 5 mars uttalade HPs styrelseordförande Chip Bergh: "Detta förvärvserbjudande (35 miljarder dollar) kommer att sätta det kombinerade företaget på en alltför hög skuldnivå, vilket inte är dåligt för företagets aktieägare. Ansvarigt. HP uppmanar aktieägarna att avvisa Xerox: s uppköpserbjudande och säger att erbjudandet kommer att ge Xerox aktieägare oproportionerligt hög avkastning i förhållande till HPs aktieägare. "

Berg noterade också att "om detta (sammanslagning) kommer det också att finnas orealistiska och ouppnåeliga synergier som äventyrar hela företaget."

Enligt Nikkei News Agency-rapporten har Canons president och VD Mitarai Fujifu dessutom tidigare sagt: "Om Xerox tar över den amerikanska tillverkaren av kontorsutrustning HP kommer Canon att säga upp sitt 35-åriga partnerskap med HP."

Det rapporteras att Hewlett-Packard, som köper laserskrivarkomponenter från Canon, är en av Canons största kunder, och dess försäljning står för nästan 14% av den totala omsättningen. Men Xerox förvärv kommer att ge starka konkurrenter till Canons egna kontorsutrustningsverksamhet.


"Grunden för detta partnerskap är först och främst förtroendeförhållandet mellan toppledningen för de två företagen. Samtidigt innebär det också ett stort antal tekniska utbyten som gradvis har upprättats under decennier av samarbete."

Data visar att HP bidrog med cirka 540 miljarder yen till Canons intäkter 2018 på 3,95 biljoner yen. På detta sätt, om verksamheten mellan mellanklassen och HP kommer Canon att förorsaka stora förluster.